Yeni tiyatro sezonuna birbirinden renkli ve farklı oyunlar ile başlamayı planlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya tiyatro tarihi ile eş değer bir isim olan, komedi yazarı, Molière’in klasiklerinden “Scapin’in Dolapları” adlı oyununun provalarına başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının 2018-2019 tiyatro sezonu için hazırladığı yeni projelerinden biri olan, “Scapin’in Dolapları” adlı oyununun rejisini Ümit Aydoğdu üstleniyor. Ayberk Erkay’ın Türkçemize kazandırdığı oyunun kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Soner Erdoğmuş gerçekleştirecek. Oyunun müzikleri, Oktay Köseoğlu’na ait.

Oyun, âşıkları kavuşturmak için bir dizi dolap çeviren ‘masum’ uşak Scapin’in başından geçenleri oldukça komik bir dille anlatıyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Ezgi Coşkun, Gamze Demirer, Mete Ayhan, İsmail Dündar, Emir Murat İzci, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz, Berkay Gökçek’in rol aldığı “Scapin’in Dolapları” adlı oyun Kasım ayı ortalarında Eskişehir izleyicisi ile buluşacak.

Tiyatro severlerin büyük bir beğeniyle izleyecekleri oyun sezon boyunca Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmeye devam edecek.

Editör: TE Bilişim