Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun kapanış töreni yapıldı. Törenin ardından gerçekleşen konserde sahneye çıkan Mehmet Erdem ise Eskişehirlilere muhteşem bir gece yaşattı.

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 13.’sü 2-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, düzenlenen kapanış töreni ile son buldu.

Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen kapanış törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri, sempozyuma katılan sanatçılar ve asistanları, sponsor firmaların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“Türkiye adına bu güzellikler için teşekkür ediyorum”

Törende sempozyuma katılan sanatçılar adına bir konuşma yapan Yasemin Yarol, “15 gündür Eskişehir’deyiz ve bu muhteşem sempozyumun bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. Sevgili Ahmet Başkan, yaklaşık 20 yıl öncesinde göreve gelmiş ve o tarihten bugüne kent için ne yapabileceğini düşünmüş. Enerjisi ile Eskişehir için harika şeyler yapmaya devam ediyor. Bu sempozyum da Tepebaşı’na müthiş bir değer kazandırmış. Kendi adıma ve Türkiye adına bu güzellikler için teşekkür ediyorum. Çünkü ben bugüne kadar sayısız sempozyuma katıldım, bu kadar büyük ve her detayın düşünüldüğü bir organizasyona katılmamıştım. Kent kültürü ve kimliği gibi kavramların nasıl ortaya çıktığının güzel bir örneği, emeğinize sağlık, çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Benzeri olmayan bir etkinlik”

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner ise konuşmasında, “Benzeri olmayan bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Sempozyum, kendisi bir yapıt, çıkan eserleri sosyal alanlarda sergiliyoruz. Bu sene ile birlikte sempozyumumuzun eser sayısı yaklaşık olarak 200’e ulaştı. Eskişehir’deki bu koleksiyon, dünyada benzeri olmayan bir birikim, bir kültür hazinesi. Toplamda 100 kişiden kalabalık bir ekibin emeği var. Bütün bu çalışma ve organizasyonun başındaki isim Ahmet Ataç ve onun desteği ile bu güzel iş ortaya çıkıyor. Esas buluş ve katkı kendisinindir ve umuyorum ki sempozyumu sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Güzel işler ortaya çıkıyor”                                

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise 13.’sü düzenlenen sempozyuma katkı verenlere teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu sempozyum 2001 yılından bu güne süren bir dostluk. Sempozyumun bütününe baktığınızda da müthiş bir imece görürsünüz. Bu ikisi bir araya geldiğinde ise gerçekten güzel işler ortaya çıkıyor. Şehir sanat ile buluşursa, insanlarımızın da bakış açısı değişiyor, daha vicdanlı insanlar oluyoruz. Tuğla-kiremit, Tepebaşı için çok önemlidir. Çünkü 1927’de Türkiye’de ilk kiremit Tepebaşı’nda üretildi, bu topraklarda kil çok verimli olduğu için. Günümüzde tuğla ve kiremit, kentimizin belleği ve kimliği haline geldi. 36 ülkeden 131 sanatçı sempozyumlarımıza katıldı ve yaklaşık 200 eseri kentimize kazandırdık. Bu eserlerin büyük bir kısmı, parklarımızda sergileniyor. Vatandaşlarımızın eserlere temas edebilmesini de ayrıca önemli buluyorum” diye konuştu.

“Seçkinlerin Değil Halkın Sempozyumu”

Başkan Ataç konuşmasının devamında sempozyumun halka mal olduğunu vurgulayarak, “Hep söylüyorum; Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, seçkinlerin değil, halkımızın sempozyumudur. Zaten işin içinde halkımız olmasaydı, bu sempozyumun 13.’sünü düzenlemiş olamazdık. Bu sempozyuma yaklaşık 650 çocuğumuz dahil olarak çocuk atölyelerine katıldı. Bugün bizim için hem sevinçli hem de hüzünlü bir gün. 15 gün boyunca devam eden bu sempozyum bizim bir düğünümüz, bayramımız oldu ve bugün de sona eriyor. 13 sempozyumdur sanatçılarımız, asistanlarımız ve belediye çalışanlarımız ile bu özel organizasyonu başarıyoruz. Diliyorum bundan sonraki tüm sempozyumlarımız aynı başarı ile gerçekleşir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Prof. Bilgehan Uzuner, 13. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu anısına Semih Kaplan’ın bir eserini sanatçılar adına Başkan Ataç’a takdim etti. Programda daha sonra sanatçılara, sponsorlara ve asistanlara plaketleri sunuldu ve hatıra fotoğrafları çektirildi.

Mehmet Erdem yürekleri ısıttı

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında düzenlenen son konser ise kapanış töreninin ardından Cassaba Modern açık otopark alanında gerçekleşti.

Türk müziğinin sevilen ismi Mehmet Erdem, Cassaba Modern’in katkıları ile sempozyumun kapanış konserinde sahneye çıktı. Katılımın ücretsiz olduğu konsere Eskişehirli müzikseverlerin ilgisi yoğun oldu. Erdem serin havada yürekleri ısıttığı konserinde “Bir Elmanın Yarısı”, “Sensiz Ben Olamam”, “Acıyı Sevmek Olur mu?”, “Herkes Aynı Hayatta”, “Olur O Zaman” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Konser alanını dolduran Eskişehirliler de Erdem’e hep bir ağızdan eşlik etti.

Konserde sahneye çıkan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “Bugün 13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun son günüydü. Sempozyumumuz ile Tepebaşı’nın kazandığı eser sayısı 200’e ulaştı. Türkiye’nin neresinde 200 heykel vardır? Bu, tamamen siz Eskişehirlilerin desteği ile gerçekleşti. Hepinize gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Mehmet Erdem de tüm Türkiye’nin beğendiği bir kardeşimiz. Bu etkinliğe destekleri için Cassaba Modern’e de teşekkür ediyorum. Keyifli bir konser ve aydınlık günler diliyorum” diye konuştu.

Başkan Ataç’ın, Mehmet Erdem’e isminin yazılı olduğu Eskişehirspor forması ve çiçek takdim ettiği konser, coşku ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim