Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın, ‘Scapin’in Dolapları” adlı oyunu, Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde üç gösterimde de salonu tamamen dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

27 Mart – 30 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 21. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir’i konuk etti. Eskişehir Şehir Tiyatroları, 19-20 Nisan tarihlerinde iki günde üç temsil sahneleyerek, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda Adanalı tiyatro severlere eğlenceli anlar yaşattı.

  Eskişehir Şehir Tiyatroları Devlet Tiyatrolarının düzenlediği ve her yıl yurt dışından ve yurt içinden seçkin tiyatro oyunlarının izleyici ile buluştuğu Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivaline özel olarak davet edildi. Eskişehir Birbirinden başarılı oyuncuların sahnelediği, Molière’in “Scapin’in Dolapları” adlı ölümsüz eserinin rejisini Ümit Aydoğdu gerçekleştirdi. Oyunda, Şehir Tiyatroları sanatçılarından Ezgi Coşkun, Gamze Demirer, Mete Ayhan, İsmail Dündar, Tolga Tümer, Yalçın Özen, Ercüment Yılmaz ve Berkay Gökçek rol aldılar.

Üç oyunun sonunda da salonu dolduran Adanalı tiyatro severler, Şehir Tiyatroları sanatçılarını dakikalarca ayakta alkışladı. Gösterim sonrası festival komitesi, Eskişehir Şehir Tiyatroları ekibine katılım ve teşekkür belgesi sunarak, tüm ekibi kutladılar.   

Editör: TE Bilişim