Büyükşehir Belediyesi’nin 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği tiyatral ‘Sarı Zeybek Senfonisi’ ayakta alkışlandı. Eskişehir’in yetiştirdiği Orkestra Şefi Kıvanç Tepe’nin düzenlemelerini gerçekleştirdiği Fahir Atakoğlu’nun bestelediği "Sarı Zeybek" konseri, Eskişehir Büyükşehir Senfoni Orkestrası ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çok Sesli Korosu işbirliği ile gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de izlediği ve Eskişehirlilerin büyük ilgi gösterdiği konserde Atatürk’ün hayatı tiyatral bir anlatımla sergilendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de izlediği ve tüm biletlerin günlerce önceden bittiği konser, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Şef Kıvanç Tepe’nin hayata geçirdiği tiyatral anlatımlar eşliğinde Atatürk’ün hayatından bölümlerin yer aldığı, “Ata’yı Anma Konseri” Eskişehirlileri büyüledi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çok Sesli Korosu’nun da yer aldığı konser sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.
           Konserde konuk solistler Eda Bingöl Gürkan, Leyla Ceren Koç Şahan Gürkan, Ercan Irmak ve Onur Ermez ile Anadolu Üniversitesi Çok Sesli Korosu Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı parçaları başarıyla seslendirerek Eskişehirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Uluslararası üne sahip besteci Fahir Atakoğlu’nun Umut, Lal, Ses ve Nefes, Medcezir, Sultan, Demirkırat, Fikriye ve son olarak da Sarı zeybek isimli eserleri seslendirildi.

 

Editör: TE Bilişim