Atilla  Özer  Karikatür Evi’nde 14-20 Mayıs  2018 arasında   gerçekleştirilen’ Gynaika Topraktaki Can ‘  Sergisinde,  her  biri  farklı  alanlarda  eğitim  almış ve  uzmanlaşmış ama,  seramiğe  gönül  vermiş  sekiz kadının  Zehra  Çobanlı Çobanlı Sanat Atölyesinde, 2017-2018  yılları arasında   hayat  bulmuş eserleri  sergileniyor.

Serginin, Gynaika ( Kadın) ismi ile vücut bulmasının en  önemli  sebebi ise, her   şeyden  önce  sergiye  eserleriyle   sekiz  kadının  ev  sahibeliği yapması.  MÖ 700  yılları  civarında   Hesiodos”un  Theogonia adlı eserlerinde  olduğu gibi  “Ana ve Toprak “,  varoluşun  temel  kavramı,  evreni  yaratan  en önemli  kozmik  varlıklardadır.  Zehra Çobanlı Sanat Atölyesi, sanat ile ilişki içinde olmak isteyen herkese açık bir atölyedir. Atölyede, 7”den 70 “e sanata gönül vermiş çocuk, genç, yetişkin, kadın, erkek, Prof.  Dr. Zehra   Çobanlı”nın   zengun birini ve  danışmanlığınde,  topraga bir  anlamda can katmaktadırlar.

Serginin, Gynaika( Kadın) ismi ile vücut bulmasının en  önemli  sebebi ise, her   şeyden  önce  sergiye  eserleriyle   sekiz  kadının  ev  sahibeliği yapması.  MÖ 700  yılları  civarında   Hesiodos”un  Theogonia adlı eserlerinde  olduğu gibi  “Ana ve Toprak “,  varoluşun  temel  kavramı,  evreni  yaratan  en önemli  kozmik  varlıklardan  değil midir?

“Gynaika Topraktaki Can”  Sergisinin kalabalık bir ziyaretçi açılışı yaptı. Sergide birbirinden farklı seramik çalışmaları seyircileri kendisine hayran bıraktı, yapılan farklı çalışma örnekleri ile kursiyerler sanat eserlerini geliştirerek yeni çalışmalarla devam edeceklerini söylediler. Kadınların ellerinde anlam bulan çamurun şekil alması ve pişirilmesi sonrasında emek verilen bu çalışmanın farklı sanat galerinde  yer alması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim