Ulusalda 11.cisi Eskişehir Yerelde 4.cüsü yapılacak Sürdürülebilir Yaşam  Film Festivali (SYFF) bu yılda  ETOS ve İMO paydaşlığıyla   24- 27 Nisan tarihleri arasında  da izleyicilerle buluşuyor.

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Deniz Kılıç, Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği Başkanı Nihal Bağcı ortak yaptıkları basın toplantısında festivalin içeriğini anlattılar.

Gezegenin gittikçe kirlenip yok edildiğini vurgulayan ETOS Başkanı Nihal Bağcı, “Buna bir dur demek gerekli. İşte böyle  duyarlı insanların emekleri ile ortaya çıkmış,  kollektif  bir çabanın ürünü olan,  son derece önemli, farkındalık yaratan, düşündüren  belgesel filmler Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ile gösterime giriyor. Sürdürülebilir yaşam; Bireyin, toplumun dünyanın sınırlı olan doğal ve enerji kaynaklarını etkin, özenli sorumlu bir şekilde , kullanması ve kullandırması gereken bir yaşam felsefesidir” dedi.

Festivalin ana konusunun sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde sağlık, beslenme, tarım, gıda, fiziksel aktivite, eğitim,  güzel sanatlar gibi  benzeri konulardan oluşturduğunu ifade eden Bağcı şunları söyledi:

“ Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren belgesel film içerikleri ile , hekimler, veterinerler, ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, gıda üreticileri, çevre ve enerji alanında hizmet verenler, eğitimciler, sanatçılar, öğrenci,  tüm üretici ve tüketicileri farkındalık yaratmak için katkı sağlamaya davet etmektedir.

Sürdürülebilir bir dünyanın mümkün olduğunu,  sorunları yaratan düşünce kalıplarından kurtulup, Çözüm odaklı olunması gerektiğini düşünen bireylerin ve kuruluşların gönülden desteği ile gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ne katkı veren başta siz basın mensuplarımız olmak üzere  tüm destekçilerimize gönülden teşekkür ederiz.

Festivale destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür

TTB Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, Hekimler Organik Ürünler, Türkiye Ormancılar Derneği Eskişehir İl Temsilciliği (TOD), Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi, Vos26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği, Eskişehir Bisiklet Derneği (velESBİD), Bach.Çe Cafe Academy Studio-ES Group-Cafe Life Şehir &Yaşam Dergisi ve şehrimizin çok değerli siz  değerli basınımıza  ayrı ayrı teşekkür ederiz. Şehrimizde SYFF 6 gün boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.”

Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Deniz Kılıç, odanın mesleki ve ülke ile şehrin sorunlarının yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikleri de düzenledikleri ve katkı sunduklarını belirterek, “Bu festival, başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.

Etkinlik, 21 Nisan 2019 Pazar günü saat 11.00 de Espark önünde yapılacak basın açıklamasından ardından, Eskişehir Bisiklet Derneği ile Vos 26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği ‘nin ve tüm Bisiklet kullanan dostlarımızla Şehir Tanıtım turu yapılacak.  Saat 11.30 da Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi bahçesinde ETOS Ritm Grubunun gösterisi ile Festivale ilk adım atılacaktır.  Cenk Gündoğmuş müzikleriyle gün devam edecektir.

22 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 19 00 da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde film seçkilerinin fragmanlarının gösterileceği açılış programı, ETOS Çok Sesli Korosu’nun SYYF açılış konseri yapılacak.

24-25-26-27 Nisan Saat 13.30 da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde başlayacak Film gösterimlerinde, film konularına ilham veren konuşmacılar olarak Süheyla Evecen, Hüseyin Akçar, Tansu Sakarya, Ali Kamışlı SYFF de yer alacaklar. Tüm Müzik performansları  Bach.Çe Cafe Akademi Stüdyo tarafından yapılacak etkinlikte; ayrıca Afrikalı dansçıların performans gösterisi yer alacak. Dönüşüm sofraları, kompost ve Atölye çalışmaları , takas pazarı gibi etkinliklerin yapılacağı standlar  da yer alacak.

Bağcı ve Kılıç, tüm Eskişehirlileri ücretsiz olan festivale davet ettiler.

                                                                                                                                        

Editör: TE Bilişim