Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 8’incisini düzenlediği Eskişehir Opera Bale Günleri’nin son gününde İgor Stravinsky’in bestelediği ‘The Rake’s Progress’ operası Eskişehirli sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

     

         Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 8. Eskişehir Opera Bale Günleri’nin son gününde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bestesi İgor Stravinsky’e ait ünlü ‘The Rake’s Progress (Hovardanın Sonu)’ operasını Eskişehirli sanatseverlerin beğenisine sundu. Liberttosu W.H. Auden ve Chester Kallman tarafından kaleme alınan ve 18. yüzyıl İngiltere’sinde hovardalığı iş edinmiş Tom Rakewell’in çöküşünü konu edinen trajikomik bir klasik olan eser Aytaç Manizade’nin başarılı rejisörlüğünde sahnelendi.

     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nin ev sahipliğinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenen The Rake’s Progress (Hovardanın Sonu) operasının temsili sonrası sahneye çıkan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “İstanbul Devlet Opera ve Balesi ekibi bu gece muazzam bir iş çıkardı. Onları bu güzel temsilden dolayı tebrik ediyorum. Bu güzel ekibi şehrimizde tekrardan görmek ve ağırlamaktan onur duyacağımı belirtmek isterim. Bu yıl 8’incisini düzenlediğimiz Eskişehir Opera Bale Günleri sona erdi. Etkinliklerde sahne alan tüm sanatçılara ve Eskişehirli sanatseverlere teşekkür ediyorumdedi.

     4 – 14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ve 4 temsilin sahnelendiği 8. Eskişehir Opera Bale Günleri’ni yaklaşık 5000 sanatsever takip etti.

Editör: TE Bilişim