Türkiye’nin ilk profesyonel üniversite tiyatrosu olan Tiyatro Anadolu, çalışmalarını Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde sürdürmeye devam ediyor.

Tiyatro Anadolu, 25’inci yılını kutladığı 2017-2018 sezonunda yeni bir oyunla daha izleyicisiyle buluştu. beyirci potansiyeliyle üniversite ve Eskişehir için sanatsal bir görev üstlenen ve 25’inci yılına, özel etkinliklerle giren Tiyatro Anadolu “Savaş” adlı oyunun Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM) Oda Tiyatrosunda prömiyerini gerçekleştirdi. Prömiyere Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda seyirci katıldı.

Lars Noren’in yazdığı Serdar Biliş’in çevirisini yaptığı “Savaş” adlı oyunun yönetmenliğini Süleyman Karaahmet üstleniyor. Oyun, insanlığın yaşadığı en büyük acıların ve yıkımların nedeni olan savaşı konu alıyor. Savaş sırasında cepheye giden bir baba esir düşer. Eşi ve kızları kendisinden haber alamadıkları için öldüğünü düşünürler. Baba bir gün eve döndüğünde her şey değişmiştir. “Savaş” adlı oyun, savaşın insanlar üzerinde oluşturduğu etkiyi hastalık düzeyinde yansıtırken izleyiciyi zaman zaman şaşkınlığa ve dehşete düşürüyor.

“Savaş” Tiyatro Anadolu’nun sergilediği diğer oyunlar olan “Kundakçı” ve “Şeylerin Şekli” ile birlikte tiyatro sezonu boyunca Anadolu Üniversitesi AKM Oda Tiyatrosu’nda sahnelenmeye devam edecek.

Editör: TE Bilişim