Devlet Tiyatrosu sanatçılarından başarılı oyuncu ve yönetmen Sinan Pekinton, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı öğrencileriyle atölye çalışmasında bir araya geldi.

Ergin Orbey Uygulama Sahnesi’nde gerçekleşen buluşmada Pekinton, öğrencilerle oyunculuk üzerine keyifli bir atölye çalışması yaptı. Buluşma hakkında görüşlerini dile getiren Pekinton, ‘Uzun yıllar eğitmen olarak görev aldığım Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümünde yeniden tiyatro öğrencileriyle çalışmaktan mutluluk duydum. Bugün de tiyatro oyuncusunun ses-beden kullanımı ve konuşma becerisini geliştirmesi konularında uygulamalar yaptık. Hem öğrenciler adına hem de kendi adıma verimli bir çalışmanın gerçekleştiğini söyleyebilirim’ şeklinde konuştu.

Atölye çalışmasına katılan öğrenciler ise Sinan Pekinton’un deneyimlerini kendileriyle paylaşmasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. Öğrenciler ayrıca, başarılı bir oyuncu tarafından oyunculuk mesleğine dair birebir eğitim aldıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini de dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim