Eskişehir’de İranlı sanatçı Kamyar Karimi ve Suzi Solmaz’ın sanatsal çalışmalarının sergilendiği Toranj Minyatür Resim Sergisi açıldı.

Sanatçı Kamyar Karimi ve sanat eğitmeni Suzi Solmaz tarafından Minyatür, Talfighi, Esllimi ve Mandala tariflerinin, narin çizgiler ve detaylarla kağıt üzerine çizilerek bir araya getirilildiği eserler Eskişehirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda ‘Toranj’ ismiyle açılan minyatür resim sergisindeki eserler sanatseverlerden tam not aldı.

Sergi açılışında konuşma yapan sanatçı Karimi, minyatür resimlerden oluşan eserlerini Eskişehir’de sunmaktan büyük keyif aldığını belirterek “Kuzenim Suzi ile birlikte hayallerimizi kâğıda resmederek ortaya çıkardığımız eserlerimizi siz değerli Eskişehirlilere sergilemekten büyük onur duyuyoruz. Kendisi de büyük bir sanatçı olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i de böylesine güzel sergi salonları açtığı için tebrik ediyor ve ona teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu. Konuşmasını tamamlayan Karimi’den sonra, yoğun çalışma programı nedeniyle sergi açılışına katılamayan Büyükerşen adına, sanatçılar Kamyar Karimi ve Suzi Solmaz’a tebriklerini ilettiği mektup okundu. Açılış konuşmalarının ardından sanatçılar Karimi ve Solmaz ile birlikte sergiyi izleyen sanatseverler daha sonra kürsü üzerindeki kara deftere sergi ile ilgili düşüncelerini yazdılar.

Kamyar Karimi ve Suzi Solmaz’ın eserlerinin Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda sergilendiği Toranj Minyatür Resim Sergisi, 15 Ağustos 2018 Çarşamba gününe kadar açık kalacak

                                                       

Editör: TE Bilişim