Bulgar Kitap Vakfı tarafından Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bu yıl 45’incisi düzenlenen Uluslararası Sofya Kitap Fuarı kapsamında; Sofya Kültür ve Turizm Müşavirliği ve Türk Dünyası Vakfı, “Sofya Edebiyat Günleri” etkinliğini gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sofya Müşavirliği’nin desteği ile düzenlenen ve büyük ölçüde Balkan ülkelerinden yayıncıların katılım gerçekleştirdiği 12-17 Aralık 2017 tarihleri arasındaki fuar kapsamında Türk ve Bulgar yazarların katılımı ile iki ayrı panel düzenlendi.

Türk Dünyası Vakfı Genel Sekreteri Dr. Adnan Tekşen’in oturum başkanlığını üstlendiği “Dostluk Ortamında Edebiyat” başlıklı oturumda Türk yazarlarımızdan Hasan Saraç, Sadık Yalsızuçanlar, Algan Sezgintüredi, Ahmet Kot; Bulgaristan’dan ise roman yazarı Alex Popov, şair Prof. Amelia Liçeva, Bulgaristan’ın en ünlü polisiye ve tarihi roman yazarlarından Andrea İliev, bilimkurgu yazarı Desislava Şeytanova-Lekova, Iudmila Philipova, birçok uluslararası ödül kazanmış roman yazarı Kalin Terziyski ve Lir Ajansı’ndan Ayser Ali katıldı.

Gerilim ve polisiye roman yazarı Teo Bukovski’nin moderatörlüğündeki “Polisiye Roman” başlıklı toplantıda ise Algan Sezgintüredi, Dr. Adnan Tekşen, Ayser Ali; Alex Popov, Andrea İliev ve Kalin Terziski yer aldı.

Festival vesilesiyle Hasan Saraç, Sadık Yalsızuçanlar, Sofya Kültür Müşaviri Cemal Tekkanat, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Ahmet Kot ve Vakıf Genel Sekreteri Dr. Adnan Tekşen, Bulgar Devlet Televizyonu’nda canlı yayına katılarak program hakkında bilgi verdi. Program kapsamında gerçekleştirilen oturumlar, High Life TV’de yayınlandı.

Editör: TE Bilişim