Eskişehir Ülkü Ocakları, Çifteler’de ‘Vatan Yahut Silistire’ tiyatro oyununu düzenledi.

Eskişehir Ülkü Ocakları, Genel Merkez tiyatro ekibi tarafından sergilenen Vatan Şairimiz Namık Kemal'in ‘Vatan Yahut Silistire’ tiyatrosunu Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy’un talimatıyla,  Çifteler Türk Dünyası Kültür Evinde gerçekleşti.

170 kişi kapasiteli Türk Dünyası Kültür Evinin dolduğu, Çifteler Ülkü Ocağı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen program Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy, Çifteler Kaymakamlığına vekalet eden Mahmudiye Kaymakamı Salih Sak, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Çifteler mülki, idari amirler, Yunusemre, Odunpazarı ve Tepebaşaı Ülkü Ocak başkanları ve yönetimleri, Eskişehir Ülkü ocakları yönetimi, MHP Çifteler ilçe teşkilatı, STK temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Program açılışın ardından sırasıyla Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Çifteler Kaymakamlığına vekalet eden Mahmudiye Kaymakamı Salih Sak ve Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy’un konuşmaları ile devam etti.

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy konuşmasında ‘Ülkü Ocakları Eğitim ve kültür Vakfı olarak kurumsal ismimizden de anlaşılacağı üzere Türkiye genelinde Eğitim ve Kültür sanat seferberliği başlattık. Bu minvalde bu tür etkinlikleri Eskişehir’in kırsal bölgelerine de yaymak istiyoruz. Geçtiğimiz ay onlarca yıldır tiyatro gösterisi düzenlenmeyen Seyitgazi- Kırka'da ‘Vatan Yahut Silistire’ tiyatrosu düzenlemiştik. Bugün Çifteler ilçemizdeyiz. Benzeri faaliyetlerimiz ve eğitim seminerlerimiz ile kendimiz anlatmaya devam edeceğiz. Ülkü Ocakları bir kültür hareketidir. Kırsal bölge faaliyetleri de bizim sistematiğimizin ayrılmaz bir parçasıdır ve artarak devam edecektir. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi, bizi bu gururlu etkinliğimizde yalnız bırakmayan ülküdaşlarımıza ev tüm katılımcılarımıza minnetlerimizi sunuyorum’ dedi.

Gösteri toplu fotoğraf çekimi ve plaket takdimi ile sonlandı.

Editör: TE Bilişim