54. Kütüphane Haftası teması “Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler”

Türk Kütüphaneciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Aytaç Tekin 54. Kütüphane Haftası Dolayısıyla yayınladığı mesajda 54. Kütüphane haftasının bu yıl ki temasının “Yeni nesil çocuklar, yeni nesil kütüphaneler” olarak belirlendiğini kaydetti.

79 MİLYON KİŞİNİN SADECE 2 MİLYONU KÜTÜPHANE’YE KAYITLI

Açıklamasında 79.51 milyon nüfusa sahip ülkemizde halk kütüphanelerine kayıtlı 2 milyon 201.039 kişi olduğuna dikkat çeken TKD Eskişehir Şube Başkanı Tekin, bu sayının artmasında toplumun tüm kesimlerine büyük görev düştüğünü ifade etti.

KÜTÜPHANECİ SAYISI YETERSİZ

Halk Kütüphanelerinin büyük özveri ile toplumun kitap okumasına katkı sağlamaya çalıştığını vurgulayan Tekin, ancak yeterli kütüphaneci olmadığı için çalışmaların istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.

BİNİ AŞKIN KÜTÜPHANEDE 349 KÜTÜPHANECİ

Türkiye’de 1.146 Halk Kütüphanesinin olduğunu kaydeden ve bu kütüphanelerde sadece 349 kütüphanecinin görev yaptığını belirten Tekin “Maalesef kütüphaneci konusundaki istihdam yetersiz. Bini aşkın kütüphanede 349 kütüphanecinin olması bu kütüphanelerin halka sunduğu hizmet kalitesini yükseltemiyor. Bu konuda Kültür Bakanlığının yeni istihdam olanakları sağlaması gerekiyor. Yoksa okuyucu sayısı her geçen yıl hızla düşecek”

ESKİŞEHİR KÜTÜPHANE VE KÜTÜPHANECİLİK KONUSUNDA TÜRKİYE’NİN İLK SIRALARINDA

Açıklamasında Eskişehir’in kütüphane ve kütüphanecilik konusunda Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer aldığını belirten Tekin, Eskişehir Halk Kütüphanesinin 70 bini aşkın üye sayısı ile önemli bir başarı elde ettiğini kaydetti.

Son yıllarda Odunpazarı Belediyesinin başını çektiği kütüphane hizmetlerinin Eskişehir Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesinin çalışmalarıyla daha da arttığını kaydeden Tekin, şu an Odunpazarı Belediyesinin 13, Tepebaşı Belediyesinin 10 ve Büyükşehir Belediyesinin 3 kütüphanesi ile önemli bir aşama kaydettiğini vurguladı.

YENİ HALK KÜTÜPHANESİ HEYECAN VERİYOR

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın önderliğinde, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Akkaya’nın büyük çabaları sonucu hızla yükselen yeni halk kütüphanesi binasının Eskişehirliler tarafından heyecanla beklendiğini kaydeden Tekin, yeni kütüphane ile okuyucu sayısında ki artışın çığ gibi büyüyeceğini vurguladı.

KURT VE ATAÇ’TAN BÖLGELERİNDE KENDİ BİNASINA SAHİP KÜTÜPHANELER KURMALARINI BEKLİYORUZ

Açıklamasında kütüphane hizmeti sunarken kendi binalarına sahip kütüphanelerin varlığının önemine dikkat çeken Tekin, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç’tan bölgelerinde kendi binalarına sahip kütüphaneler kurmalarını beklediklerini ifade etti.

BİR TEŞEKKÜR DE ESKİŞEHİRLİLERE UCUZ KİTAP OKUMA ŞANSI SAĞLAYAN SAHAF VE KİTAPÇILARA

Açıklamasında Eskişehir halkının kitap okumasında sahaf ve kitapçıların büyük rol oynadığını kaydeden Tekin, bu konuda İstanbul ve Ankara’dan sonra en şanslı ilin Eskişehir olduğunu belirtti.

SAHAFLAR SOKAĞI ODUNPAZARI’NA YAKIŞIR

Tarihi Odunpazarı Bölgesinde oluşturulacak bir sahaflar sokağının çok anlamlı olacağını ve toplumun bu yönde beklentisi olduğunu ifade eden Tekin, TKD Eskişehir olarak Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un bu konuda Eskişehir’e kalıcı bir eser daha kazandıracağından emin olduklarını altını çizerek vurguladı.

Editör: TE Bilişim