SOMET Zihinsel Gelişim Derneği tarafından zihinsel engelli bireyleri topluma kazandırma adına Sevgi Şöleni etkinliği düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan ve zihinsel engelli bireylerin topluma kazandırılması ve amacıyla düzenlenen Sevgi Şöleni, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinlikte, zihinsel ve bedensel engelli bireyler sahnede hünerlerini sergiledi. Yeşilçam’ın şarkılarından ‘Sev Kardeşim’ isimli şarkı eşliğinde öğrenciler, ‘Hoş geldiniz’ koreografisiyle Sevgi Şöleni’nin açılışını yaptı. Daha sonra Hindistan’a ait kültürel kıyafetler giyen dernek öğrencileri, Hint müzikleriyle dans etti. Ardından sahneye çıkan yaklaşık 20 kadar zihinsel ve bedensel engelli öğrenci, karşılıklı Erik Dalı oyun havası eşliğinde karşılıklı oynadı. Ardından sahneye çıkan SOMET Zihinsel Gelişim Derneği korosu izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Yeşilçam’ın unutulmaz film müziklerinin seslendirildiği konserde, izleyiciler de şarkılara alkışlayarak eşlik etti.

“Bu çocukların farkındalığını tüm topluma kazandırmamız gerektiğidir”

Sevgi Şöleni etkinliği hakkında konuşan SOMET Zihinsel Gelişim Derneği İşletme Müdürü Selahattin Uyanık, amaçlarının engelli bireylerin topluma kazandırmak olduğunu dile getirdi. Uyanık, “Amacımız burada engelli çocuklarımızı, özellikle de zihinsel engelli çocuklarımızı topluma kazandırmak, onlara iyi bir eğitim vermek. Aralık ayındayız dünya engelliler ayımız hayırlı olsun, kutlu olsun. Buradaki en önemli faktör bu çocukların farkındalığını tüm topluma kazandırmamız gerektiğidir. Onlar engelli veya özürlü çocuk değil, farklı çocuklar. Onların eğitimi için sponsor ve destek olması lazım. Biz de SOMET Zihinsel Gelişim Derneği olarak devlet destekli bir dernek olduğumuz için hiçbir kar amacı gütmeyen bir eğitim sistemi uyguluyoruz şu an. Yaklaşık 90 öğrencimiz var. Bu şekilde eğitimimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımız her yıl bu anı bekliyor”

Ayrıca Uyanık, 10 yıldır bu etkinliğin yapıldığına dikkat çekerek, “Biz yaklaşık 10 yıldır SOMET Zihinsel Gelişim Derneği olarak bu etkinliği kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Çocuklarımız her yıl bu anı bekliyor. Özveriyle heyecanla şevkle hazırlıklar yapıyorlar. Sağ olsun eğitimci arkadaşlarımız da kendi eğitim saatleri haricinde özel zamanlarını bile bu işe ayırarak provalar yapıyorlar. Çocuklar için güzel bir etkinlik planlıyoruz. Şimdi burada çocuklarımız şarkılar türküler söyleyecekler, koro gösterimiz var, oyun sergileyecekler. Onlar için bu ayrı bir mutluluk" dedi.

“Öğretmenleri fırsat vererek, emek vererek, inanarak bugüne çıkardılar”

SOMET Zihinsel Gelişim Derneği Kurum Psikoloğu Gizem Aktaş ise, 7 aylık bir çalışma sürecinden sonra bu gecenin hazırlandığını anlatarak, şöyle konuştu;

“Çocuklarımıza inanıp bu geceye çıkardık. İnşallah güzel bir gece olacağını umuyorum. Zor oldu ama başardılar. Birazdan coşkuyla hepimizi eğlendirecekler. Geçen sene Mayıs’ta konserimiz vardı, yine Mayıs’tan beri hazırlanıyor çocuklar. Zor oldu ama öğretmenleri fırsat vererek, emek vererek, inanarak bugüne çıkardılar. Koromuzun konseri Yeşilçam’ın nostaljik şarkılarından oluşuyor. Sonrasında da oynayacaklar, eğlendirecekler. Koromuzda 15 çocuğumuz mevcut. Koro şefimiz aynı zamanda okulumuzun resim öğretmeni Gamze Hocayla birlikte güzel bir gece geçireceğiz inşallah.”

Yaklaşık 2 saat süren etkinlik, izleyicilerin yoğun alkışlarıyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim