. Gıda fiyatlarındaki artışlara en çarpıcı örnek kuru bamyanın fiyatındaki astronomik tırmanış oldu. Bir yıl önce kilosi 200 liraya satılan kuru bamyanın fiyatı bu yıl 850 liraya çıkınca alım gücü düşen vatandaş da satış yapamayan esnaf da duruma isyan etti.

KURU BAMYA ALTINLA YARIŞIYOR

Eskişehir’in en kalabalık ticaret merkezlerinden Hamamyolu’nda esnaf ziyaretleri yapan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer‘e vatandaş da esnaf da hayat pahalılığından dert yandı.

Ziyaretler sırasında fiyatı en çok artan ürünlerden birinin de kuru bamya olduğu ortaya çıktı. CHP’li Utku Çakırözer’in dinlediği bir esnaf, ‘Geçtiğimiz yıl kilosu 200 lira olan kuru bamya bu yıl 850 lira oldu! 4-5 kilo et parası.  Vatandaş bamyanın fiyatını duyunca çıkıp gidiyor, alabilen de gramla alıyor” derken, bir başka esnaf da, “Aşırı pahalandığı için artık kuru bamya satmıyoruz. Vatandaş da alamıyor zaten” dedi.

İŞTE GERÇEK ENFLASYON!

Esnafı ve vatandaşları dinleyen Çakırözer de, “Eskişehir’de ve diğer illerimizde esnafımızla sonhbet ediyoruz. Kuru bamyanın fiyatına inanamadım. Geçen yıl kilosu 200 liraya satılan kurutulmuş bamya bu yıl 850 lira! Yüzde 300 artmış durumda! Fiyatı dört katına çıkmış. Sanki fiyatı altınla yarışıyor. Ben dükkandayken fiyatı soran vatandaş geri çıktı. İşte hayat pahalılığı, enflasyon gerçeği bu! Gerçek enflasyon yüzde 300’ü geçmiş durumda” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM