Konfederasyon başkanı Kocaoğlu, yapılan saldırılarını yeni olmadığını, kuryelerin mesleki olarak çok büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Zafer Partisi’nden açıklanan basın bülteni şöyle; “Kaçak çalışan Suriyeli kuryelerin devletin güvenlik gerektiren yerlerine dahi elini kolunu sallayarak girmeleri, ülkemiz için büyük güvenlik zaafiyeti oluşturmaktadır. Zafer Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Tarık Tuncel, kuryelerin yaptığı bu önemli uyarının, devlet yetkilileri tarafında acilen değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı; bu konunun, güvenlik zaafiyeti oluşturmasından dolayı yetkilileri uyardı.

Kuryelerin yaşadığı bir başka sorun ise kuryelik mesleğinin taşıdığı riskin devlet tarafından 'tehlikeli meslek grubu' olarak tanınmamasıdır. 27 yıldır dernek ve federasyon olarak faaliyet gösteren kuryeler bugüne kadar 300 bin kazaya karışmışken bunlardan 170 bininden yaralı ayrılmışlardır. Bu kazalardan 43 bininin ölümlü kaza olması, kuryelerin ne kadar büyük risk altında iş yaptıklarının en büyük kanıtıdır. İlçe Başkanı Tuncel, iş başında yaşamını yitiren kurye sayısının teröre kurban edilen vatandaşların sayısına yakın olmasının kesinlikle göz ardı edilememesi gerektiğini vurguladı.

Kuryeler ölümcül riski yüksek bir iş yapmalarına rağmen, mesleki yıpranma açısından sigorta kapsamında yeterince korunmuyorlar. Odunpazarı İlçe Başkanı Tuncel, kuryelik mesleğinin sigorta koduna sahip olmasına rağmen, SGK'da tanımlı meslek grubuna dahil olmamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kuryelerin başı hırsızlıklarla dertte. Gerek kurye motorsiklerleri, gerekse kuryelerin taşıdığı siparişlerin çalınması, Konfederasyou Başkanı Kocaoğlu'nun dert yandığı konularden bir tanesi. Kuryelerin sadece gıda vb. siparişler taşımadığını belirten Kocaoğlu, ilaç gibi yaşamsal önemi olan ürünlerin de kuryeler tarafından taşındığını vurguladı. Kuryelerin yaşadığı ekipman ve sipariş hırsızlıkları yüksek olmasına rağmen, çalınan malların geri gelmemesi, kurye çalışanlarını zor durumda bırakmaktadır.

Zafer Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Tarık Tuncel, kuryelerin Türk toplamun da vazgeçilmez bir yere sahip olduğunun altını çizerken, canını ortaya koyarak çalışan kuryelerin yaşadıkları acil sorunların devlet tarafından ciddiyetle ve samimiyetle ele alınması gerektiğini söyledi. Tuncel, Zafer Partisi'nin kuryelerin önemini anlayan bir parti olarak Eskişehir'deki kurye saldırılarına sessiz kalmadığını ve kalmayacağını vurguladı.”

Editör: Mustafa YILDIRIM