Kanal Kütahya Projesinin ilk etabı olarak imalatı tamamlanan Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Uygulaması düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Vali Ali Çelik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Milletvekili Ahmet Erbaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KÜTAHYA (İGFA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’ün misafir olarak katılım sağladığı açılışa, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Vali Ali Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, AK Parti İl Başkanı Sabahattin Ceyhun, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kütahya Folklor Araştırma Derneği halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile başlayan açılış programında kürsüye gelen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Bekir Avlupınar Caddesi Yayalaştırma Uygulamasının, şehri ikiye bölen 18 kilometre uzunluğundaki DSİ sulama kanalının değerlendirilmesi adına Kanal Kütahya Projesinin ilk etabı olduğunu ifade etti. Başkan Işık; “Şehrimizin değerli şahsiyetlerinden rahmetli Bekir Avlupınar büyüğümüzün adını vererek bu caddeyi geçmişte kazandıran belediye başkanlarımız, emeği geçen herkes inanıyorum ki bugün daha mutlu olacak. Yapması bizden, sahiplenmesi ve korunması Kütahyalı hemşerilerimizden” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Cumhur İttifakı’nın en güzel meyvelerini Kütahya’da alacaklarını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da projenin çehresi değişen caddesiyle, yürüyüş yollarıyla, dinlenme alanlarıyla ve akıllı şehir uygulamalarıyla Kütahya’nın cazibe merkezi olacağını söyledi.

Kütahya Valisi Ali Çelik de şehirde birçok hizmet, kamu kurum ve kuruluşlarında yenilenme, alt veüst yapı çalışmalarının aksamadan devam ettiğini kaydetti.

Başkan Işık ayrıca Sadir Durmaz ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e Kütahya’nın simgesi çini vazo ve fincan takımı hediye etti.

 

Kaynak: igf