Saygı değer okuyucularım,Merhaba.

Ben 1969 Eskişehir doğumlu, üç çocuklu, Balkan Tük’ü  kökenli bir ailenin,  çocukluğunu, gençliğini, İlk, orta,l ise   üniversite, meslek ve iş hayatını  Eskişehir’in havasında, suyunda, toprağında, dağında, taşında yoğrula yoğrula, Anadolu kültürünü, örf, adet ve ananelerini  bizzat  özümseyerek ve yaşayarak   yetişmiş bir ferdiyim.

  Çok küçük yaşlarda çırak olarak başlamış olduğum aşçılık mesleğimde 37'inci yılımı(Halk tabiri ile) devirmiş bulunmanın ve bu meslekten hayatımı idame ettirmenin gururunu yaşamaktayım. O yaşlarda, hem çalışıp okul harçlığımı çıkarmak, aile ekonomisine katkıda bulunmak  hem de zaman içerisinde kendimi  eğitim, mesleki ve sosyal açıdan yenilemek benim bir hayat felsefem haline gelmesine vesile olmuştur.

Bu şartlardan dolayı elde etmiş olduğum yaşam felsefem gereği okul aile birliği, hemşehri dernek yöneticiliği, amatör spor kulübü gibi sivil toplum yararına faaliyet  gösteren kuruşların içinde   bulunmuş olup, şimdide mesleki kariyerimi, Türkiye Aşçılar Federasyonuna bağlı, Eskişehir Aşçılar Derneği[(ESAS DER )  yönetim kurulu Başkanlığı ile sürdürmekteyim.

 Bu alanda eğitim gören gençlerimize, üniversitelerimizin gastronomi bölümlerinde okuyan öğrencilerimize, şehrimizde aşçılık mesleğine ilgi duyan ev hanımlarına, meslekte aktif çalışan meslektaşlarımıza yönelik yapmış olduğumuz projelerle  uygulamalı  eğitici ve bilgilendirici çalışmalarımızla, yiyecek içecek, gastronomi, turizm ve konaklama hizmet sektörüne yetişmiş eleman olarak girmelerini sağlamak gibi çalışmalarda bulunuyor, şehrimizde var olan turizm ve kültürel değerlerimizi gastronomi  ile birleştirerek şehrimizin marka değerine katkıda bulunmak istiyoruz.

     Bu düşünce ve görüş doğrultusunda Es gazete köşesinde zaman zaman şehrimizle ilgili bu alandaki düşüncelerimi siz değerli okuyucularımızla paylaşacağım. Çok keyif alacağınız   çok keyifle takip edeceğinizi umduğum hem zihnimize hem ruhunuza hem de damaklarınıza hitap edecek lezzetli yazılarımı sizin için yazmak bana da ayrı bir zevk vereceğini düşünmekteyim.

Bir dahaki yazımda görüşmek dileği ile sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum. Hoşçakalın.

                                                                                                                Kemal KAYA.