Öte yandan Eskişehir Lions Kulüpleri’nin konuğu olarak Eskişehir’e gelen 7 ülkeden 18 genç, Tepebaşı Belediyesi’ni de yakından tanıdı.

Eskişehir Lions Kulüpleri 6. Bölge Başkanı Ali Osman Özel ve 6. bölge kulüplerinin yetkililerini ağırladı.

Buluşmada Özel, Başkan Ataç’a sürdürdükleri çalışmalar hakkında bilgi verirken “Ahmet Başkanımız ile uzun dönemden bu yana birçok ortak çalışmamız söz konusu. Bize her zaman yardımcı olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Başkan Ataç da Özel’e ve ziyarette bulunan 5. Bölge Başkanı Dr. Yurdaer Kaynak, Köprübaşı Lions Kulübü Başkanı Sevilay Küçüksakarya, Tepebaşı Lions Kulübü Başkanı Bilal Kılıç, Leo Kulüp Başkanı Gülsüm Erarslan’a teşekkürlerini iletti.

7 ülkeden 18 genç kenti tanıdı

Daha sonra Eskişehir Lions Kulüpleri’nin misafiri olarak Gençlerarası Değişim Programı (GAD) kapsamında yabancı misafirler Eskişehir’e konuk oldu.

7 farklı ülkeden 18 gençten oluşan Leo’lar ve Lion’lar, Eskişehir ziyaretleri kapsamında Tepebaşı Belediyesi’nin de bazı çalışmalarını yerinde görme şansı yakaladı. Ali Osman Özel, “Yurdumuza gelen her genç kamp sonunda ülkelerine birer ‘Türk dostu’ olarak dönmektedir. 50 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen kamplardan şu ana kadar 120 binden fazla genç yararlanmıştır. Bu muhteşem kültür alışverişinin de yardımıyla, ‘daha yaşanabilir bir dünya’ hedefine adım adım ulaşılmaktadır” dedi.

Şehirde kültürel ve tarihi yerleri gezen konuklar, Tepebaşı Belediyesi’nin Varlığınız Sağlığımız Anıtı’nı ve Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eserlerini inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı. Misafirlere Varlığınız Sağlığımız Anıtı ziyaretinde Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Nuray Çayır eşlik etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM