Türkiyede kanser hastaları ve yakınlarına moral destekleri ile umut olan Büyük LÖSEV Ailesi Gönüllüleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yarattı.

Kadın istihdamında ülkemizin öncü kuruluşlarından biri olan LÖSEV, Eskişehir’de gönüllüleri ile gerçekleştirdiği aktivist çalışmada, kadınların toplumdaki yerinin önemine dikkat çeken tebrik kartları ile farkındalık yarattı.

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın tüm üniversitelerde yürüttüğü FAYDA Projesi gönüllüleri, Anadolu Üniversitesi LÖSEV Fayda Kulübü ile birlikte Eskişehirde Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Türkiye’deki üniversitelerde LÖSEV ’in akademisyen, öğrenci ve mezunlar ile yürüttüğü eğitim projesi olan Fayda Projesi, topluma yararlı olmayı hedefleyen gönüllüler yetiştirmeye devam etmektedir. Bu proje ile LÖSEV Ailesi’ne dahil olan kişiler, sosyal sorumluluk, gönüllülük bilinci kazanmanın yanı sıra pek çok farklı konuda kendilerini geliştirme ve çevrelerini bilinçlendirme, kazandıkları deneyimi de lösemili çocuklar ve kanser hastaları yararına kullanma imkânı bulurlar.

Fayda Projesi gönüllüleri ile farkındalık çalışması, LÖSEV Eskişehir İrtibat Ofisi’nde Anadolu Üniversitesi LÖSEV Fayda Kulübü’nün, LSV Dükkan Üretim Atölyesi’nde görev alan Lösemili Çocukların Annelerini tebrik ziyareti ile başladı. Gönüllülerin hazırladığı tebrik kartları ve mor balonlar, Lösemili Çocukların Annelerine ve şehrin kadınlarına hediye edildi. Büyük LÖSEV Ailesi gönüllüleri, bu çalışma ile bir kez daha topluma umut ve duyarlılık kattı.

Editör: Mustafa YILDIRIM