Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üye Metin Çekiç, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu tarafından üniversite tercihlerinde madencilik ile ilgili bölümleri seçen ve 2022 YKS’de ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret oranında burs ve iş imkanı verileceğini belirterek, “Ülkemizin büyük bir maden potansiyeline sahip ama bu potansiyeli üretime ve ekonomiye kazandıracak maden, jeoloji, jeofizik, cevher hazırlama mühendislerine de de bir o kadar ihtiyaç var. Bu ciddi bir imkân ve öğrencilerimizi bu imkândan faydalanmaya davet ediyorum. Özellikle maden potansiyelimizin son günlerde daha çok öne çıkması bu alanda yetkin ve yetişkin mühendislerimizin, girişimcilerimizin önemini arttırıyor” dedi.
 Tüm öğrenim hayatı boyunca destek
Konu detayları hakkında bilgi veren Metin Çekiç “Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve YÖK işbirliği ile üniversitelerde belirttiğimiz bölümleri seçen ve 2022 YKS Sınavı başarı sıralamasında ilk 100 bine giren öğrenci kardeşlerimize asgari ücret oranlarında burs desteği sunacağız. Maden, Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendisliklerinin algısını yükseltmek, sektörün ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip insanlar yetiştirmek ve üniversite sınavında dereceye giren gençlerimizin bu bölümleri tercih etmesini sağlamak için hayata geçirilen 'Cevherimiz Sensin' projesi de üçüncü yılında devam edecek” diye konuştu.
Bursun 9 ay boyunca öğrencilere sağlanacağından bahseden Çekiç, şu bilgileri paylaştı;
“2022 YKS sınavı başarı sıralamasında ilk 65.000’de yer alan ve İstanbul ile Ankara’da bulunan üniversitelerin ilgili bölümlerinden birini kazanan öğrencilerimize yabancı dil hazırlık sınıflarındaki eğitimleri de dahil olmak üzere öğrenim süreleri boyunca her yıl dokuz ay süresince burs verilecek. İlk 50.000’de yer alan öğrencilerimize asgari ücret (aylık 5.500 TL), 50.001-65.000 arasında yer alan öğrencilere asgari ücretin yarısı (aylık 2.750 TL) tutarında destek sağlanacak. Ayrıca Anadolu’daki üniversitelerin de tercih edilmesini teşvik etmek üzere, ilk 100.000’e giren ve İstanbul ile Ankara dışındaki üniversitelerin bahsettiğimiz bölümlerinden birini kazanan öğrencilerimize de tam asgari ücret (aylık 5.500 TL) tutarında burs verilecek.”

Editör: Mustafa YILDIRIM