Bir gazetede Mahmudiye Kaymakamı Harun Reşit Han’ın eşinin “İşe gelmediği halde maaş aldığı” yönündeki haberin yankıları sürüyor.

 Eskişehir Valiliği, Mahmudiye ilçe Devlet Hastanesi'nde paramedik olarak çalışan Mahmudiye Kaymakamı Harun Reşit Han'ın eşi Kübra Han'ın işe gitmemesi nedeniyle hakkında Eskişehir Mahmudiye ilçe Devlet Hastanesi Müdürü Erman Atalar tarafından tutanak tutulmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.     Kübra Han'ın da ikinci görevlendirme yeri olan Mahmudiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndaki mesaisine düzenli olarak riayet ettiği ifade edildi.

 Olay hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal şunları söyledi; “

1-Kaymakamı savunan CHP’li Başkan iken iktidar partisi AK Parti’nin fikri nedir?

2-CHP’li başkan AK Parti döneminde refere edilerek atanan hastane müdürüne sallarken AK Parti döneminde atanan himayesindeki müdürle İl Sağlık Müdürü’nün fikri nedir?

3-Şayet hastane müdürü sosyal demokrat ise; önce ESTÜ’ye daire başkanı sonra tekrar Mahmudiye hastanesine müdür olurken CHP mi iktidardaydı ya da çok mu liyakatliydi?

4-Yok değil görevde kalmak için Sözcü’ye çıkma yolunu tercih etmişse hastane müdürü; açıkca da anlatmalı kimin talimatı ile tutanak düzenlediğini. Ayrıca tutanak düzenlemesindeki hata nerede?

5-İşe gelmeyen tek kişi kaymakam beyin eşi mi? Eşleri işe gelmeyen, en ballı maaşları alıp, işe gelemeyecek şekilde eşlerine iş ayarlanan “kul hakkından korkan” kıymetli üst düzey bürokratlarımıza Reis-i Cumhurumuz ne der duyarsa?

6-Kirlettiğiniz koltuklar devletin. Makamı elimizde tutalım diye eğildikleriniz, yamulduklarınız var ya onları da sizi de Reis-i Cumhur’a şikayet ediyoruz. Allah’a havale ediyoruz. 2023’ü sizin yüzünüzden kaybediyoruz.

7-2023’te siyasetin derin kuyularına Reis-i Cumhurumuz tarafından sevk edilecek olanları çok iyi sevdiği(!) için refere edilmiş Sağlık Çiftlik Bankın kıymetli bürokratlarına kalıcı olanın bizler olduğunu hatırlatıyorum.

8-Kişiye özel atanan masa aranan uzmanları görüyor 663 sayılı sözleşme kanunun acilen değişmesi gerektiğinin altını çiziyoruz!2023 tarih olacak siyasilerin refere ettiği bürokratlar sizin için geri sayım başladı ! Sadece atanalar a bakın !”

Editör: Mustafa YILDIRIM