Estetik cerrahi alanında sürekli gelişmeler yaşanması kişilerin görünümünde memnuniyetsizliğe neden olabilen birçok sorunun giderilmesine imkan vermektedir. Bunların doğal bir sonucu olarak meme küçültme İstanbul başta olmak üzere pek çok ilimizde sıklıkla uygulanmaktadır. Aynı şekilde jinekomasti İstanbul ve diğer illerimizde erkekler açısından öz güven kaybına neden olabilen sorunun çözümlenmesi amacıyla tedavi edilmektedir. Simur Aesthetic tüm estetik cerrahi ve medikal estetik prosedürler konusundaki uzman ekibi ile başarılı uygulamalara imza atmakta ve en etkili sonuçların alınmasını sağlamaktadır.

Meme estetiği küçük, büyük ve sarkık meme sorunları başta olmak üzere meme ile ilgili problemlerin giderilmesinde etkili çözümler sunmaktadır. Meme estetiği ameliyatları kadınlar arasında en çok tercih edilen estetik cerrahi prosedürlerinin başında gelmektedir. Meme estetiği ameliyatları genel anestezi altında ve tam teşekküllü hastanelerde, bu alanda yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip olan doktorlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Meme estetiği ameliyatları sonrası hastalar genellikle bir gece hastanede yattıktan sonra taburcu edilirler. Bu noktada gerekli kontrollerin yapılması ve hastanın taburcu edilmeye uygun bir durumda olduğuna karar verilmesi önemlidir.

Meme estetiği ameliyatlarında meme dokusunun şeklinde değişiklik yapılabildiğinden doku birtakım doğal reaksiyonlar verir. Bu reaksiyonlar ile ameliyat sırasında yapılan ince kesiler belirli bir süre içerisinde iyileşmektedir. Hastalar uygulanan prosedürün kapsamına bağlı olarak ameliyatı izleyen ilk 3 gün kol hareketlerinde zorlanma yaşayabilirler. Olağan dışı bir durum meydana gelmediği takdirde 3 günden sonra genellikle hastalar normal hareketlerini yerine getirmeye başlayabilirler.

Meme estetiği ameliyatlarından sonra uygulama bölgesinde morluk ve şişlik oluşması beklenen bir durumdur. Hastalar genellikle ameliyatı izleyen 6 ila 8 hafta içinde hızlı bir iyileşme süreci yaşarlar. Bu süreç içerisinde memeler kişinin vücut yapısına iyice oturmakta, yumuşayıp şekil almaktadır. Meme estetiği ameliyatını izleyen 6 ila 12 aylık süreçte memelerin tamamen iyileşmesi ve doğal şekillerine kavuşması beklenir. Yaraların tamamen kaynamasıyla birlikte kesi izleri cilt rengine dönerek belirginliğini hemen hemen tamamen yitirir.

Meme Estetiğinde Hızlı İyileşme Nasıl Sağlanır?

Meme küçültme, meme büyütme ve meme dikleştirme meme estetiği kapsamında yapılan estetik ameliyatlardır. Meme estetiği ameliyatından sonraki iyileşme süreci diğer tüm cerrahi prosedürlerde olduğu gibi uygulama kapsamına ve hastaya göre kişi özelinde değişebilir. Diğer yandan hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması için bazı noktalara dikkat edilmesi gereklidir.

Meme estetiği ameliyatı implant kullanılarak yapıldığı takdirde hastadan alınacak göğüs dokusu implantın büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Bu aşamada önemli olan hastanın göğüs yapısına ve dokusuna uygun özelliklerde implantların seçilmesidir.

Meme estetiği ameliyatından sonra bölgede ağrı hissedilmesi normal bir durumdur. Ağrıların hafifletilmesi ve konforun artırılması amacıyla doktorun reçete ettiği basit ağrı kesiciler kullanılabilir. Diğer yandan İbuprofen türündeki antiinflamatuar ilaçların vücudun doğal iyileşme sürecini yavaşlatma etkisi olduğu göz önünde bulundurularak gereğinden fazla ağrı kesici kullanmamaya özen gösterilmelidir.

Meme estetiği ameliyatlarını izleyen erken dönemde memelerde şişlikler meydana gelebilir. Bu durumda memelerin ihtiyaç duyduğu desteğin sağlanması noktasında sporcu sutyenlerinin kullanılması gereklidir. Ameliyattan sonra hafif düzeyde egzersiz yapılması vücudun iyileştirme sürecinin hızlanmasında rol oynasa da ilk 3 hafta ağır egzersizler yapılmaması ve ağır kaldırılmaması konusunda dikkatli olunmalıdır.

Cerrahi prosedür içeren her bir ameliyatta olduğu gibi meme estetiği ameliyatlarında hastanın operasyondan önceki sağlık durumu ve operasyondan sonra yeterli istirahat etmesi, iyileşme sürecini olumlu yönde etkiler. Diğer yandan hastanın vücudunu tanıması ve vücudundaki değişiklikleri fark edebilmesi de iyileşme sürecinin önemli parçalarından biridir. Bu sayede hasta meme estetiği ameliyatından sonra olağan dışı bir durum olması durumunda bunu fark ederek doktoru ile en kısa süre içerisinde iletişime geçebilmektedir.

Meme Estetiği ile İdealinizdeki Görünüme Kavuşmak Mümkün

Meme estetiği ameliyatlarından sonra hastalar kısa süreli ve çok tempolu olmayan yürüyüşler gibi hafif egzersizler yaparak şişkinliğin inmesini ve iyileşme sürecinin konforlu bir şekilde geçmesini sağlayabilirler. Temel olarak her bir cerrahi prosedür vücut dengesinde geçici bir bozulmaya neden olur. Bu yüzden iyileşme sürecinde dengeli ve besin değeri açısından zengin bir diyet uygulanması önemlidir. Dengeli beslenmeyle alınan vitaminler ve mineraller hastanın bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda enfeksiyonların giderilmesinde de önemli bir rol oynar. Böylece meme estetiği ameliyatı sırasında hastanın hasar gören dokularında hızlı bir iyileşme süreci yaşanabilir.

Meme estetiği ameliyatı öncesindeki birkaç gün hastanın normale oranla daha fazla su tüketmesi önerilir. Bu sayede vücut ihtiyacı olan sıvıyı alır. Operasyondan sonra da daha az bulantı sorunu yaşanması söz konusu olur.

Simur Aesthetic bünyesinde yer alan ve alanının öncü isimlerinden oluşan deneyimli ekip estetik cerrahi prosedürlerin yanı sıra medikal estetik prosedürler konusunda da deneyim ve uzmanlık sahibidir. Siz de ihtiyaç duyduğunuz estetik cerrahi ya da medikal estetik prosedürleri hakkında bilgi almak ve dilediğiniz görünüme kavuşmak için Simur Aesthetic ile iletişim kurabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM