Memleket Partisi MYK Üyesi, Tarım Politikaları, Gıda ve Beslenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurdan Şahin Demirbağ genel seçim öncesinde medya tarafından 2023 seçimlerinin Cumhur ittifakı ile Millet İttifakı arasında geçeceği algısı oluşturulduğunu, ancak ekonomik krizin derinleştiği, gıda fiyatlarının sürekli arttığı, ücretlerin yüksek enflasyon karşısında eridiği bir ortamda aday tartışmalarının gerçek gündemi gölgelediğini söyledi. 
Altılı masanın, aday arayışıyla gündemi meşgul ettiğini belirten Şahin, şunları söyledi: “Aday belirleme sürecinin uzatılması siyasi iktidarın ekmeğine yağ sürmekte, gerçek gündemi gölgelemektedir. Bu yetmezmiş gibi, iktidarın en fazla istismar ettiği konuların başında gelen ve zaten kapanmış olan başörtüsü sorununun yeniden dillendirilmesi; tartışmalı yurt dışı gezileri; altılı masadan gelen çelişkili açıklamalar, yapay gündem için malzeme vermektedir. Bu durum gerçek sorunlarla boğuşan halkımızı umutsuzluğa sürüklemekte, muhalefete olan güveni sarsmaktadır. Altılı masanın bu tavrı yanlıştır.”
Memleket Partisi olarak tüm muhalefete seçim sürecine girildiğini hatırlatan Prof. Dr. Nurdan Şahin Demirbağ bu partileri sorumlu davranmaya davet etti. Bütün muhalefet partilerine seçimin şeffaf, tarafsız, hukuka uygun ve güvenli yapılabilmesi için seçim ittifakı öneren Şahin, “Bir seçimin üç temel unsuru seçmen, aday ve sandıktır. Milli iradenin oluşumu açısından özellikle seçmen ve sandık, seçimin herkesi ilgilendiren olmazsa olmazlarıdır.” şeklinde konuştu. 
24 Haziran 2018 seçimlerinde seçmen sayısı, yaklaşık 60 milyon, katılım, yüzde 86 oranında gerçekleşmiş ve 51 milyon civarında seçmen sandığa gitmişken, 2023'te seçmen sayısının 64 milyon civarında olmasının beklendiğini kaydeden Şahin, şöyle konuştu: “Kamuoyunda bu seçimde ilk kez oy kullanacak olan genç seçmenin tercihi çok konuşulmaktadır. Fakat ana muhalefetin küçümsediği bir konu var: Vatandaşlık verildiği için oy kullanma hakkına sahip olan yabancılar. İçişleri Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre 31 Mart 2022 itibariyle oy kullanma hakkına sahip Suriyeli seçmen sayısı, 113 bin 654'tür. Seçime kadar kaç göçmenin/sığınmacının vatandaşlık alacağı, Suriyeliler dışında Afgan, Pakistanlı, Iraklı ya da Afrikalı kaç seçmenin olacağı belirsizdir. E-devletten isim-soy isim imkan verilmesi, basında çıkan ikametgah haberleri, göçmenlere yönelik hazırlanmış kılavuz ve videolar, seçmen listeleri hakkında kaygı yaratmaktadır.”
Seçmen ittifakı kadar sandık ittifakının da gerekli olduğunu belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “24 Haziran seçimlerinde yurt içi sandık sayısı 180 bin civarındadır. Yurt dışı sandık sayısının oranı, yüzde 3.12'dir. YSK'dan alınan veriler doğrultusunda 2023'te sandık sayısının tahmin 200 bin civarında olacağı söylenebilir. Sandıkların boş kalmaması için her sandığa mutlaka görevli ataması yapılmalıdır. Şimdiden muhalif tüm partiler bir araya gelerek ortak sandık görevli listelerini oluşturmalıdır. Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda hepimizi büyük bir görev ve sorumluluk beklemektedir. Altılı masa, iktidarı değiştirmek konusunda samimiyse bu ittifak çağrımıza kulak vermelidir.”

Editör: Mustafa YILDIRIM