Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Kazım Aksoy, Günyüzü İlçesi Ayvalı köyünde 1977 yılında öğretmenlik mesleğini icra ederken şehit edilen, ülkücü şehit Münür Erenoğlu’nun kabrini ziyaret etti, kabri başında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Kazım Aksoy açıklamasında "Münür Erenoğlu ağabeyimizin 1977 yılında mesleğini sürdürmekte olduğu Ordu ilimizde şehadete erdiği biliniyor, lakin kabrinin nerede olduğu bilinmiyordu. Şehit ağabeyimizin kabri, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimizin Ülke çapında başlatmış olduğu çalışmalar esnasında tespit edildi.

Bu çalışma, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Bey tarafından ülkücü şehit kabirlerinin elden, gözden geçirilmesi, kabirlerin güncel konumlarının kayda alınması, ülkücü şehit ailelerimizden bir vesileyle görüşülmeyen varsa görüşülmesi, irtibatı devam eden ailelerimizle de daha sıkı bir diyalog kurulması noktasında başlatılmıştı.

Bu çalışma kapsamında, bu bilgi duyarlı bir ülküdaşımız tarafından bize ulaştırıldı. Bu tespit Eskişehir’de 19. Ülkücü Şehidimiz demek. Bu yeni tespitte yeni bir kapımız, yeni bir ailemiz daha oldu.

Bugün ülkücü Şehit ağabeyimiz Münür Erenoğlu’nun kabrini ziyaret ettik. Ayvalı köyünde aynı zamanda muhtar olan şehidimizin yeğeni, ailesi, dönem ve mahalle arkadaşları ile hemhal olduk. Ocak başkanlığımız döneminde, ülkücü şehit öğretmen Münür Erenoğlu ağabeyimizin kabrinin Günyüzü ilçesi Ayvalı köyünde tespit edilmesi bizim için onurdur. Bundan sonraki süreçte ağabeyimizin kabri ve dahi emanetleri, ailesi şerefimizdir.

Bu tespite vesile olan, başta bu projeyi talimatlandırmak suretiyle bizlere öncü olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Bey olmak üzere, tüm ülküdaşlarıma teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM