Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Dokuzlar    konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

         “Merkezi Hekim Randevu Sistemi çok önemli bir işlev görmekte tüketicilerin sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırıp,hızlandırmaktadır.

ALO 182 ve www.mhrs.gov.tr yapılan randevu alma girişimlerinde her zaman tüketicilerin talebine uygun randevu bulunmamaktadır.

www.mhrs.gov.tr adresinden randevu almada aranan kriterlere ilişkin randevu bulunamaması halinde; ekranda;aradığınız kriterlere ilşkin randevu bulunamamıştır,bilgisi verilmekte devamımda;

Bu kriterlere uygun randevu olması halinde size haber verilmesi için talep oluşturmak istermisiniz uyarısı çıkmakta,talep oluştur seçeneği işaretlendiğinde;20 gün geçerli randevu talebi oluşmakta ;tüketicilerin talebine uygun randevu  açıldığında ,MHRS tarafından gönderilen SMS ile tüketiclerden taleblerine ,uygun randevuyu 15 ‘dakika içinde gönderilen linki açarak onaylaması istenmektedir.

Gönderilen linki açarak 15 dakika içinde randevuyu onaylamayanlar/onaylayamayanlar randevu alma hakkını kaybetmektedir.

Kanaatimizce 15 dakikalık  onay süresi çok kısa olup,hayatın olağan akışına aykıdır.Ve tüketicilerin mağduriyetine sebep olmaktadır.

 MHRS geliştirilmeli,amacına daha fazla hizmet etmelidir...

Randevu onay süresinin uzatılması,(1)saate çıkarılması MHRS'nin kuruluş amacına ve tüketicilerin menfaatine daha iyi hizmet edecektir.

Tüketicilerin sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırıp ,hızlandıran çok yerinde bir uygulama olan  MHRS  geliştirilmeli ;ALO 182 hattından randevu almak isteyen tüketicilerede talep oluşturma seçeneği sunulmalıdır.

Editör: Mustafa YILDIRIM