Merkezi Hekim Randevu Sistemindeki MHRS)/ALO 182'de ki hasta hakkı ihlali uygulamasını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Genel Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Dokuzlar "muayene etmeyeceksiniz hastayı neden süründürüyorsunuz " dedi.

           

            Genel  Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Dokuzlar konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:         

            Herkesin örnek gösterdiği, hizmetin aksadığı kuruluşları sağlık sistemi gibi düzeltin dediği, sağlık sisteminden şikayetler giderek artıyor.

            Öyle uygulamalar yapılıyor ki;bu kadar da olmaz dedirtiyor.

           

            Somut olayda tüketicicimiz ;19 Ekim 2021 tarihinde Göz Polikliniğinden randevu almak için ALO 182 Hattını arıyor, Ekim 2021 içerisinde Göz Polikliniğinde boş randevu olmadığı belirtilerek,tüketicimize Göz Polikliniğinde en erken randevunun; 2 Kasım 2021 tarihinde olduğu ifade ediliyor,tüketicimiz  2 Kasım 2021 tarihinde randevu oluşturulmasını kabul ediyor.

            2 Kasımdan2021'den  2-3 gün önce ALO 182'den aranan tüketicimize 2 Kasım 2021 tarihinde  DR.'un özel bir durumundan dolayı muayene yapılamayacağı anlatılıyor ve isterse ileri bir tarihe randevu oluşturulabileceği ifade ediliyor, tüketicimiz bu öneriyi de kabul ediyor ;bu sefer 15 Kasım 2021 tarihine randevu oluşturuluyor.Programını 15 Kasım 2021 Göz Polikliniğinde muayene olmak için yapan tüketicimiz beklemeye başlıyor.13 Kasım 2021 tarihinde ALO  182'den tekrar aranan tüketicimize; 15  Kasım 2021 tarihinde  DR'un özel durumu nedeniyle Göz Polikliniğinde muayene olamayacağı ve  yeni bir randevu oluşturulamayacağı açılanarak; başının çaresine bakması söyleniyor.

           

            Şimdi açıklamanın başında sorduğumuz soruyu tekrar soruyoruz; hastayı muayene etmeyeceksiniz,neden randevu veriyorsunuz?

            Hastanın programlarının sizce bir anlamı yok mu?

            Muayene randevusunu 2 defa erteledikten sonra hastaya başının çaresine bak demek ;

            Hastanın hizmetten  yararlanma hakkını ,Saygı ve itibar görme hakkını ihlal etmiyor mu?

            T.C.Sağlık Bakanlığına açık çağrıda bulunuyoruz;kim kurgulamışsa/programlamışsa bu sistemi bu sistem derhal değiştirilmelidir.

            İradesi dışında randevuları iptal edilen hastayı bir aya yakın bekletip başının çaresine bak demek ;en hafif tabirle insan hakkı/hasta hakkı ihlalidir.”

Editör: Mustafa YILDIRIM