29 Ekim Cumhuriyet bayramında Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel başkanı Ramazan Başkan Özünal, Eskişehir Şeker Mahallesi muhtarı, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Canan Arı ve Ceyhan Muhtarlar Derneği Şube başkanı  Eren Ulaş, Adana Ceyhan Şubesinden gelen muhtarları anıtkabirde  karşıladılar. Rehber eşliğinde Anıtkabiri gezisi sonrası komutan   Hakan Sert'e ziyarette bulunan grup daha sonra TBMM'ye geçtiler. Milliyetçi Hareket Partisi Adana milletvekili   Muharrem Varlı TBMM'de muhtarları karşılayıp, TBMM'yi  gezdirerek, ikramlarda bulundu.

 Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı  Ramazan Özünal konuşmasında; "Vatandaşlar devletimize ihtiyaç duyduklarında çalacakları ilk kapı muhtarlıklardır. Muhtarlar Demokrasinin temel taşıdır. Tüm muhtarlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bizleri karşılayıp TBMM'ni gezdiren, ikramlarda bulunan MHP milletvekili Sayın Muharrem Varlı'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" Dedi.    

 Eskişehir'i temsilen bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Muhtar Canan Arı konuşmasında; "Bugün Anıtkabir'i ve TBMM'yi ziyaret etmekten mutluluk ve onur duydum. Biz kadın muhtarlara seçme ve seçilme hakkını veren ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e minnet borçluyuz. Seçilerek göreve gelen kadın muhtarlarımız da kutsal bir görevi yerine getirmektedir. Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde, " Toplumu Kalkındırmak istiyorsak, izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır. O da Türk Kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadının, bilimsel, ekonomik ve toplumsal hayatta erkeğin ortağı, arkadaş ve koruyucusu yapma yoludur". Demiştir. Bu konuşma ile kadın ve erkek eşitliğine değinilmiştir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Ülkemizde ve Kadınlarımız üzerinde büyük emeği olan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum" Dedi.

Editör: TE Bilişim