Bir çok kişiyi arkasından sürükleyen spor, siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının başında oturanlar için piar çalışması ve kamuoyu oluşturmak, gündem yaratmak konuları üzerinde çalışması gerekiyor. Aksi halde kendisine ve oturduğu kuruma zarar verebilir, koltuğundan olabilir.

Zamanında ve doğru bilgilendirme yöntemi çok önemlidir.

Çok çalışırsınız, doğru adımlar atarsınız ancak kendinizi iyi anlatamazsanız yaptığınız emekler boşa gidebilir, camiada farklı algılanmaya başlayabilirsiniz.

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören uzun bir aradan sonra bilgilendirme toplantısı gerçekleştirerek açıklamalarda bulundu.

Eskişehirspor şuan batık olduğu için kamuoyu baskısını fazla hissetmiyor olabilirsiniz. İlerde bataktan çıkıldığında takımı sahiplenen çok olur, elini taşın altına koyanlar çabuk unutulur ve bakmışsınız tepeden birileri inivermiş...

Aksaklıklara, hatalarda olsa iyi giden bir yönetim var. İşi sıkı tutuyorlar, Eskişehirspor'un beş kuruş parasının hesabını yapıyorlar. 10 milyon TL'ye yakın tasarruf sağlanmış. Ama işleri çok zor. 3 Ay ömür biçenler yanıldı.

Eskişehirspor'un kurtuluşunu kaleme alırken mali disiplin ve alt yapının öneminden bahsetmiştim.

Başkan Akgören'in, "Eskişehirspor'un geleceğini kurtarmak ve sağlam temeller üzerine oturmasını sağlamak için para bulsak bile transfer tahtasını açmam, borçları öderim" söylemi benim için önemli.

Neden mi yazdım bunları Başkan Akgören basının karşına çıkarak 105 dakika konuştu. Dinleyenlerin uykusu geldi.

Cumurbaşkanı Erdoğan Türkiye Tarihinin en büyük müjdesini 20 dakikada özetledi. İnternette en fazla izlenme süresinin 3 dakikalara çekildiği bir dönemde yaptıklarını anlatma, süresi bu kadar uzun olmamalı.

Dediğim gibi iyi yoldasınız ama kamuoyu bilgilendirme yöntemi çok yanlış...

Eskişehirspor tarihinde ilk defa basın sözcüsü görevlendirmesi yapılmadı. Eskişehirspor resmi sitesi yönetimsel bilgilendirmelerde çok az kullanılıyor.

Yazılı sözlü sık sık bilgilendirme yapılırsa bu hatadan vaz geçilmiş olur.

Toplantıda dikkatimi çeken başka konu ise ilginç bir şekilde esgazete'den yaptığımız canlı yayına yönetime gelen eleştirel yorumlar oldu. Kulübü batağa sürükleyenlerden biri olan Osman Taş bile bu kadar olumsuz yorum almamıştı. Demek ki birileri yine düğmeye basmış...

METEHAN ASKIYA ALINDI

Eleştireceğim diğer konu ise Metehan'ın transferi konusu. Futbolcu korona virüs arasından sonra takımda oynatılmadı. Yeni sezonun hazırlık maçında oynatılmadı. Futbolcu askıya alınmış gibi. Metehan ile ilgili sorduğumuz soruya Akgören, "Avusturya takımı ile prensipte anlaştık. Resmi bir anlaşma yok"dedi.

O zaman neden futbolcuyu göremiyoruz. Anlaşma yoksa oynatın ki pazarı artsın. Anlaşma tamamsa neden doğru bilgi verilmiyor.

Bu konuda gelen bilgi alacaklıların Eskişehirspor'un kapısını çalacağı için gelişmelerin gizli tutulduğu yönünde...

Bu şekilde yanlışa devam edilirse birilerinin düğmeye bastığını yazmıştım ya işte onların ekmeğine yağ sürersiniz. Kamuoyu algısı ile tü-kaka olursunuz aman dikkat!

Kanlı Kavak alt yapısı ile ilgili de Başkanın doldurulduğunu sanıyorum. Orasını gözden çıkarmış gibi görünüyor.

Yenilenme yapılacaksa Kanlı Kavak alt yapılı yeni bir sistem geliştirilmeli.