Narsist, narsizm, sapıklık ve sapkınlık

Abone Ol

Tolstoy’a sormuşlar “Nasıl “iyi insan” olunur?” O da “önce “kötülük ve kötü insan” ne demek bunun tarifini yapmak ve bu hususta mutabık kalmak lazım” demiş. Tekrar sormuşlar “peki kötü insanı nasıl tarif ederiz?” Sarsıcı bir cevap veren Tolstoy  “Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan, kötüdür” demiş.

Evet, dünyanın kendi etrafında döndüğünü, kendi çıkarları için diğer insanları bir araç gibi kullanan, herkesin onlara göre tutum almaları gerektiğini düşünen ve sadece kendi istekleri ve ihtiyaçları ile ilgilenenlerin kısaca bilimsel adına “Narsist” deniyor.

Bu yukarıdaki tarife uyan o kadar çok insan tanıyorum ama daha iyi anlayın diye meşhur bir örnek vereyim ADOLF HİTLER.

Biraz ilginç olacak fakat ülkelerle örnek vererek biraz daha açıklama yapmaya çalışayım. Bu NARSİST Ülkeler Amerika, İngiltere ve İsrail ve onların çocukları Fransa, Almanya, İtalya karşılarında ise o ülkelerin sömürdüğü mazlum, masum Milletler ve saydığım Ülkelerin tam aksinde, yine bunlarla asırlardır savaşan masumların ve mazlumların Dünyadaki tek hamisi TÜRKİYE…

Şimdilerde televizyonları açtığımız zaman Müge Anlı’nın programları gibi programlarının sayısının arttığını müşahede ediyorum ve oldukça ilgiyle izleniyor ki neredeyse tüm kanallar reyting uğruna öyle hikâyelerle evimize kadar giriyorlar. Anlamakta zorluk çeksem de sanırım Adalet’in sağlanması için de faydalı olduğu da aklımdan geçmiyor değil.

Ana konu SAPIKLIK-SAPKINLIK…  Narsistlik ve Narsizm ve Sapıklık ve Sapkınlık birbirine ilintili bence. İnsanlar ben merkezli olmaya itiliyor ve itildik. Daha bir yıl önce bizleri evlerimize kapayan yukarıda isimlerini zikrettiğim küresel güçlerin amacı insanı bozmak. İnsan bozuldukça toplumlar bozuluyor ve şaşkınlıkla seyrettiğimiz bu vakalarla daha sık karşılaşıyoruz. Daha da önemlisi bu vakalara alışır olduk.  Amaç Global insan, Dünyalı insan, insan elbette dünyalı ama bir milleti, millet yapan o topraklarda yaşayan insanların örf ve ananeleri.

Küresel güçler bu işi başarıyorlar sanırım. Zaten bizim hiçbir suçumuz da yok tüm suçlu küresel güçler. Çevremde duyduğum, olup bitenler hep bunun ispatı niteliğinde. Sapkın fikirli, narsist diye tarif edilebilecek iki ayaklı yaratıklar bizleri yönetir hale gelmiş durumda. Tescilli, hakkında şikayetler olan sapıklık derecesindekilere kız öğrenciler emanet ediliyor ve kimse de rahatsız değil. Narsistler toplumları sırf kendileri istediği için ölüme sürükleyebiliyor. Ve tüm bunlar yanı başımızda yaşanıyor ve hiç birimiz ne oluyor? Diye sormuyoruz. Soranların, itiraz edenlerin arkasında durmayı bırakın ağızlarını kapatıyoruz.  Vesselam…

--

selam ve dua ile.....