Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarının her biri kendi seçim bölgelerinde seçmeniyle buluşup yapabileceği projeleri anlattığı yoğun günlerden geçiyoruz.

Projelerden önce nasıl bir belediye başkanı profili istiyoruz? Diye haklı bir soruyu sorduğumuzu düşünürsek…

Burada profil derken ironi yapmadan, boylu/ poslu/yakışıklı/mavi gözlü değil elbette ki kastımız…

Seçildiğinde örneklerini her birimizin çevresinde azda olsa gördüğü, koltuğuna oturduktan sonra huyu suyu değişen adaylardan bahsediyoruz.

Yani başkan olunca karakteri değişmeyen adaylar istediğimizi belirtmek istiyoruz.

Seçilecek başkan adayı her şeyden önce güvenilir olmalı. Projesi vizyonu ve misyonu olmalı.

Milli projeleri ve bu projeleri nasıl yapacağını açıklamalı. Bunu yanında yaşamı doğrudan etkilen tarım ve hayvancılık alanını asla ihmal etmemeli.

Seçildikten sonra şartlara ve zamana göre değişmemeli. Makamların mevkilerin gelip geçici, baki olan dostluk ve kardeşlik hukukunun olduğunu unutmamalı, gönül coğrafyasının sınırları olmamalı.

Seçildiği gün parti rozetini yakasından çıkarıp, Türk bayrağını takarak tüm seçmenleri kucaklamalı, kentin başkanı olduğunu unutmamalı.

Adaletli olmalı. Kimsenin hakkını yememeli/yerdirtmemeli.

Abartıdan ve gösterişten uzak durmalı.

Telefonla arandığında ulaşılabilir olmalı.  

Harcamalarda titiz davranmalı, milli serveti yerinde çar çur etmemeli

Herhangi bir eleştiri karşısında hoşgörülü olmalı.

Siyasi hırsla hareket etmemeli. Mahiyetinde çalışan personelin ekmeğiyle oynamamalı. Belediyeyi halkla beraber yönetmeli.

Bir uzlaştırmacı olarak belirtmeliyim ki “Uzlaşma kültürünü” benimsemeli/özümsemeli. Her şeyi beni bilir ve yaparım havasında olmamalı

Hülasa bu özellikleri istediğiniz kadar uzatabiliriz. Yarış içerisinde bulunan adaylara bir de bu gözden bakarak en iyi tercihi yapacağınıza inanıyoruz. Son nefesini düşünerek başkanlık yapacak adaylara başarılar diliyoruz…

Yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.