Aşağıda, sörf tahtalarının modern versiyonları hakkında bilmeniz gereken her şeyden bahsedecek ve ağırlık, dayanıklılık, malzemeler, tasarımlar gibi hususlardaki farklılıklar hakkında konuşacağız. Renkler, fiyatlar ve temel özellikler hakkında bilgi almak içinse https://sifly.global/ ziyaret etmenizi öneririz.

Ölçülere göre motorlu tahta modelleri

Motorlu sörf tahtası modellerini sörfçüler için ölçülerine göre listeleyerek başlayabiliriz. Öncelikle, modeller arasında ölçülerin de farklılık gösterdiğini belirtelim. Diğer bir deyişle, tasarım ve kullanılan parçalar, tahtanın ölçülerini de değiştiriyor. Bir fikir edinmeniz için SiFly sitesindeki motorlu sörf tahtası modelleri üzerine bir liste paylaşalım:

  • R Tahta: 170 x 70 cm;
  • E Tahta: 190 x 78 cm;
  • S Tahta: 149 x 63 cm;
  • Rider Tahta: 165 x 68 cm;
  • Lite Tahta: 190 x 75 cm.

Ölçü farklılıkları, tasarım kadar kullanılan malzemelerden de kaynaklanıyor ve bu durum ağırlık değerlerini de etkiliyor. Örneğin, R tahta için karbon fiber ve fiberglas kullanılmış. Lite tahta içinse PVC tercih edilmiş. Sanılanın aksine, ölçüler ve ağırlıklar hız değerlerini etkilemiyor, bu motorlu tahta modellerinin hepsi de saatte 40-45 km arasında bir maksimum hıza sahip. 

Keza, kullanım şekilleri bakımından da bir fark yok: tüm bu modeller, hiç dalgal olmasa bile uygun derinlikteki her türlü su kütlesi (deniz, okyanus ve göl) üzerinde çalışıyor. Ancak ağırlık farklılıkları, sürüş dinamiklerini doğal olarak etkiliyor ve lift (motorlu sörf tahtasının su yüzeyinden ne kadar yukarıda olacağı) seviyesi de farklılık gösterebiliyor. Bir fikriniz olması adına, yukarıda listelediğimiz modeller için ağırlık değerlerini de paylaşalım:

  • R Tahta: 14 kg;
  • E Tahta: 15 kg;
  • S Tahta: 12 kg;
  • Rider Tahta: 12 kg;
  • Lite Tahta: 12 kg.

Son olarak, motorlu sörf tahtası modelleri için geçerli olan ölçü ve ağırlık değerlerinin uygun kullanıcı ağırlığı bakımından da bir farklılık yaratabileceğini belirtelim. Bazı tahta modelleri maksimum 160 kiloya kadar destek verirken, bazıları sadece 100 kiloya kadar kullanılabiliyor. Genel olarak, motorlu sörf tahtası ölçüleri küçüldükçe taşıyabileceği maksimum ağırlığın da azaldığını söyleyebiliriz.

En popüler elektrikli sörf tahtası modelleri

Motorlu sörf tahtası modelleri için popülerliğin deneyim seviyesine göre belirlendiğini söyleyebiliriz. Diğer bir deyişle, yeni başlayanlar için uygun olan modeller ile uzman sörfçüler için tasarlanan modeller daima diğerlerinden daha popüler oluyor. Bu bağlamda, aşağıdaki SiFly motorlu sörf tahtası modellerinin diğerlerinden daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz:

  • Rider Tahta ve Lite Tahta: Yeni başlayanlara uygun oldukları için popüler modeller arasında yer alıyorlar;
  • S Tahta: Bu en küçük boyutlu motorlu sörf tahtası modeli, en yüksek hıza ulaşma potansiyeli olduğu için popüler;
  • R Tahta: Hafif ve ekstrem spor amaçlı kullanım için daha uygun olması nedeniyle profesyonel sörfçüler arasında popüler.

Ancak bunların sadece satışa hazır motorlu sörf tahtası modelleri olduğunu unutmayın: Dilerseniz, renk, boyut, malzeme, ağırlık, piller ve diğer özellikleri tek tek seçerek kendi özel tahtanızı da oluşturabiliyorsunuz. Bu seçeneğin de oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz.

En hızlı motorlu sörf tahtası modelleri hangileri?

Genel olarak tüm tahta modelleri saatte 40-45 kilometre arasında bir maksimum hız değerine sahip, ancak bazı modeller boyutları ve ağırlıkları nedeniyle daha kolay hızlanabiliyor. Bu bakımdan, S tahta modelinin en yüksek potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun temel nedeni, küçük ve hafif olması nedeniyle rüzgâr direncini minimuma indirmesi. Kapalı hücreli termoplastik köpükten ve karbon fiberden üretilen bu model, mevcut hızını kaybetmeden agresif dönüşler yapabiliyor ve bu nedenle daha dinamik bir kullanım sunuyor. Aynı malzemelerden üretilen ancak boyutları biraz daha büyük olan R tahta ve E tahta modellerinin de yüksek hız potansiyeline sahip olduğunu söyleyebiliriz

Editör: Mustafa YILDIRIM