Odunpazarı Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) soysal denge tazminat sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde TÜMBEL SEN üyesi kadın çalışanlar, tüm gün idari izinli sayılacak ve hafta boyunca yapılan etkinlere katılmaları için gerekli kolaylıklar sağlanacak.

Odunpazarı Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) sosyal denge tazminat sözleşmesi imzaladı. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda yapılan imza törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, TÜM BEL SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, TÜM BEL SEN Eskişehir Şube Başkanı Şerif Özçimen, TÜM BEL SEN Eskişehir Şubesi TİS ve Hukuk Sekreteri Neval Arda ile iş yeri temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı. 

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, geçmiş dönemde toplu iş sözleşmesini Tüm Yerel Sen ile imzaladıklarını belirti. Ancak Tüm Yerel Sen’in yetkisini kaybettiğini söyleyen Başkan Kurt, “Şuanda da belediyemizde yetkili sendika Tüm Bel Sen’dir. Tüm Bel Sen’in başvurusu üzerine Tüm Yerel Sen ile olan sözleşmemizi iptal edip, Tüm Bel Sen ile Sosyal Denge Tazminatını yüzde 120’ye çıkaran bir sözleşme imzalıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

“30 YILLIK BİR MÜCADELENİN SONUCU”

Başkan Kurt’tan sonra konuşan bir diğer isim de TÜM BEL SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt oldu. İmzalanan tazminat sözleşmesinin ‘sözleşme hukuku’ açısından çok kıymetli olduğunu vurguladı. Bunun 30 yıllık bir mücadelenin sonucunda sadece yerel yönetim iş kolunda kazanılmış hak olduğunun altını çizen Bozkurt, “Bu eğitim, sağlık gibi diğer iş kollarında yok. Ama tek başımıza bizim başarımız ya da sadece bizim mücadelemizin ortaya çıkardığı bir sonuç değil. Bugün attığımız imza bile, emekten yana tavrını koymuş belediye başkanlarının, yoldaşlık mücadelesi ile yan yana duruşuyla ortaya çıkan bir sonuç. Ben de 30 yıllık bir belediye çalışanıyım. Ankara Mamak Belediyesinde çalışıyorum. Uzunca bir süre asfalt yolda çalıştım. Yaptığım yolu ilk önce kendim kullandığım bilinciyle davrandım. Belediye çalışanları olarak kamu hizmeti yaptığımız için hem kent halkına hizmet veriyoruz. Ürettiğimiz bu kamu hizmetini de ilk kullananlar da yine bizler oluyoruz. Dolayısıyla iyi bir park yaptığımızda çocuklarımız kullanacak. İyi bir yol yaptığımızda da kendimiz kullanacağız. İyi bir şehir planlamasıyla nefes alacağımız alanları yine kendimiz yaratacağız. Bizim hem belediyeye hem de kent halkına karşı sorumluluklarımız herkesten fazla. Bunun bilinciyle davranmak zorundayız. Kötü bir noktadayız. Bir tarafta savaş, bir tarafta ekonomik kriz ve yönetememe krizlerinin olduğu bir dönemde; bizim hala belediyelerimizle bir sözleşme hukuku üzerinden bir nebze nefes alabilecek rakamlara imza atmamız bir avantaj. Bunu gören bir yerden hepimiz kendi sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. O nedenle de bu sözleşme çok kıymetli. Başta Belediye Başkanımız Kazım Kurt olmak üzere, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sosyal denge tazminatı sözleşmesi, alkışlar eşliğinde imzalandı. 01.01.2022 tarihinden itibaren geçerli olan Sosyal denge tazminatı sözleşmesi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapan kadrolu ve sözleşmeli toplam 315 Odunpazarı Belediyesi çalışanını kapsıyor ve kamu görevlilerine ödenecek sosyal denge tazminatı oranını yüzde 120'ye çıkartıyor. Yine sözleşmeye göre 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde TÜMBEL SEN üyesi kadın çalışanlar, tüm gün idari izinli sayılacak ve hafta boyunca yapılan etkinlere katılmaları için gerekli kolaylıklar sağlanacak.

Editör: Mustafa YILDIRIM