Atatürk Endüstri Meslek Lisesi önünde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan;  okullara, haklarına, öğrencilerin eğitim haklarına ve mesleğe sahip çıkmak için alanda bulunduklarını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı  “Vizyon belgesi “ni “vizyonsuz belge” olarak adlandırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TOBB ile Ticaret odaları ile her yerde protokoller imzaladığını vurgulayan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan konuşmasında şunları söyledi:

“ İmzaladığı protokolle bize ait kamusal alanları okullarımızı satışa çıkarmıştır. MEB bu protokolle meslek listeleri için müfredatı şirketler, patronlar belirleyecek diyor. Hangi eğitim materyalleri kullanmayı öğretmenler değil şirket sahipleri belirleyecek. Meslek Liselerinde hangi okul idarecilerinin öğretmenlerinin çalışacağını şirket sahipleri patronlar verecek diyor. Meslek Lisesindeki öğrenciler ucuz iş gücüdür. Onların üniversite eğitimi almasına gerek yok. Çocukları bu şirketlere istedikleri yerlerde istedikleri koşullarda çalıştıracaklar. Öğrencilerimizi iş gücü olarak belirlemeyecektir. MEB protokolle de öğrencilerimizi eleman diye bahsediyoruz. Öğrencilerimiz eleman değildir. Okullarımız ticarethane değildir. Öğrencilerimizin eğitim hakkına sahip çıkacağız. Aynı zamanda okullarımız, yurttaşların vergileri ile belirlenen yerlerdir kamuya aittir. Öğrencilere bizlere aittir. Şirketlere değil, patronlara ait değildir. Haklarımıza sahip çıkıyoruz. Protokollerle anayasa suçu işliyorsunuz.  Danıştay, eğitim devletin sorumluluğudur diyor. MEB Bakanlığına sesleniyoruz, Anayasal suç işlemekten vazgeçin. Okullarımıza mesleğimize, öğrencilerimizin eğitim haklarına sahip çıkacağız. Bu ülkenin öğretmenleri, eğitim emekçileri olarak onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. “