Eğitim Sen üyeleri Sağlık İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, öğretmenlerin ve öğrencilerin Covid riski altına olduklarını ifade etti. Açıklamaya CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de katıldı.

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Bakanımız aşı olunca, eğitim emekçileri de aşılanmış oluyor mu, aşı nerede,  aşı olanlar duyun bizi risk altındayız” dedi. Salgının başından bugüne yürütülen algı kampanyasının aşı görüntüleri ile sürdürüldüğünü ifade eden Alkan, “Aşılama takviminin çok gerisindeyiz ve Eskişehir'deki eğitim emekçileri olarak risk altındayız. Çünkü 2 Mart’tan itibaren açılan okullarda mutasyona uğramış Covid tanısı konan vaka haberleri geliyor. Aşı yapmak için gerekli temini ve planlamayı değil, sadece bakanın aşı görüntüsüyle toplumu kandırmayı, algı yönetimini tercih ettikleri için eğitim emekçileri olarak sınıflarda, öğrencilerimizle birlikte risk altındayız” diye konuştu.  

KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ

Eğitim Sen olarak bir kez daha Eskişehir kamuoyunu bilgilendirmek için basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Alkan, şunları kaydetti: “Eskişehir de tablo karanlıktır. Çünkü; eğitim emekçilerinin aşılanmasına başlansa bile aşılama sürecinde henüz somut bir ilerleme ortaya çıkmamıştır. Köylerde çalışan öğretmenlerin bir kısmı aşılanmış, ilçe ve il merkezlerinde aşılama ile ilgili somut bir çalışma yoktur. Son düzenlemelerle birlikte seyreltilmiş sınıf planlaması sekteye uğratılmıştır. Eskişehir de özellikle Anadolu Liselerde kalabalık sınıflar gerçeği değişmemiştir. Derslik başına düşen öğrenci sayısının MEB’in açıkladığı gibi 15’in altına düşürülüp düşürülmediği konusunda kamuoyu bilgilendirilmemiştir. Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır, ancak bu ihtiyaca dönük bir çalışma yürütülmemiştir. Tüm öğretim tür ve düzeylerinde sağlıklı ve güvenli koşullarda yüz yüze eğitim için bir yandan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize karşı sorumluluklarımızın gereklerini, diğer yandan toplum sağlığı duyarlılığımızın bize yüklediği görevleri anımsayarak mücadelemizi yürüteceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim