Alkan, “9 Kasım'da da öğretmenlere danışılmadan çıkarılan sözde Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilsin diyen Eğitim Sen MYK üyelerine,  bu ülkede hukukun en üst mertebesi olan Anayasa Mahkemesi’nin önünde  ters kelepçe takıldı. Hem de ne için? Meslek onuruna sahip çıktıkları için. Çok değil 2 hafta sonra  24 Kasım'da öğretmenlerin gününü  bu şiddet sarmalında nasıl siyasal iktidar kutlayacaktır?

Ekmeğine ve geleceğine sahip çıkan bu ülkenin onurlu eğitimcilerine uygulanan bu şiddeti kınıyoruz.

19 KASIM'DAKİ KARİYER BASAMAKLARI SINAVI MEB TARAFINDAN İPTAL EDİLMELİDİR.

Öğretmenlik Meslek Kanunu iptali talebini esastan görüşen Anayasa Mahkemesi, MEB’in ve en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın dinlenmesine karar vermesi, yeterli değildir. Geniş bir mutabakat olmalıdır. Şu anda öğretmenler odaların tek gündemi var, o da Kariyer Basamakları Sınavının iptalidir. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını yeterli bulmuyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’na düşen tek bir görev vardır. Tüm eğitim sendikalarının ve eğitim bileşenlerinin dinleyip bu kaosa son vermektir.

Geç gelen adalet adalet değildir. AYM ve Danıştay sürecinin uzayacak olması göz önünde bulundurulup 19 Kasım'daki Kariyer Basamakları Sınavının iptali artık kaçınılmaz bir hal almıştır.

Öğretmenlik Meslek Kanunu başından beri destekleyen, Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen kaçamayacakları bir sorumluluk ile karşı karşıyadır. Sonuç ne olursa olsun sonucun muhasebesini öğretmen arkadaşımız yapacaktır. Direnenler ortadadır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM