ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle şu açıklamayı yaptı; "Bizlere yaşamı öğreten, birey olma sürecimizde yol gösteren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, kendilerine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliğini” kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928’in yıldönümünde aydınlık yarınlarımız için çaba harcayan özverili öğretmenlerimizi saygıyla, sevgiyle anıyoruz.

Öğretmenlerimizi düşünerek, değerini daha iyi anlamamızı sağlayan böylesine önemli bir günde öğretmenlerimizin günden güne artan ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme getirdiğimiz için büyük bir üzüntü duyuyoruz.

Öğretmenlerimiz, pandemi sürecinde okullardaki hijyen önlemlerinin yeterli olmaması nedeniyle büyük bir risk altında çalışmaya devam ediyor. Uzaktan eğitim sürecinde ise bilgisayar yetersizliği ve internete erişim güçlükleri nedeniyle arzuladıkları nitelikli eğitimi gerçekleştiremiyorlar.

Öğretmenlerimiz içinde bulunduğumuz ekonomik krizin etkisiyle geçim zorluğu yaşıyor ve maddi imkansızlık nedeniyle kendilerini geliştirme olanağını bulamıyor.

Atama bekleyen öğretmenlerle ilgili olarak da bir çok kez vaatte bulunulmasına karşın bugüne dek ne yazık ki verilen sözler tutulmadı.

Diğer yandan, “dindar ve kindar nesil yetiştirme anlayışı” Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, çağdaş, laik değerleri ilke edinen öğretmenlerimizi büyük bir baskı altına almış durumda.

ÇYDD Eskişehir Şubesi olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, başta baş öğretmenimiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz."

 

 

Editör: Mustafa YILDIRIM