Online terapi veya da psikolog desteği son yıllarda, bu alandaki en önemli gelişmelerden biridir. Yüz yüze terapilerden çok farklı olarak işleyen bu sistemde temel olarak elde edilen yarar aynıdır. Buna ek olarak kişilerin iyi bir psikolog aracılığıyla online terapiler gerçekleştirmesi gerekir. Bu süreçte de doğal olarak bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekir. Her şeyden önce online psikoloğun ne olduğunun bilinmesi son derece önemlidir.

Online Psikolog Nedir?

Online psikolog internet bağlantısı üzerinden gerçekleştirilen terapileri ifade eden bir kavramdır. Klasik yüz yüze psikolog desteğinden farklı olarak online biçimde alınan psikolog desteğidir. Son yıllarda daha fazla tercih edilmeye başlamış ve kişilerin yaşadıkları olumsuz durumlardan daha hızlı kurtulması mümkün olmuştur. Online terapiler daha pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebildiği için, psikolojik sorunlar yaşayan ve bunları aşmak isteyen bireyler için çok yararlıdır.

Online Terapi Destek Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Terapi destek ve psikolojik yardım almak istediğinizde bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekir. Özellikle bu terapileri online olarak gerçekleştirmeniz gerektiğinde çok daha dikkatli olunması gerekir. Öncelikle psikolog tercihi sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar şöyledir;

  • Tercih ettiğiniz psikoloğun yetkinliğinden emin olmanız gerekir. Bu alanda eğitim almış ve mümkün olduğunca uzmanlaşmış kişilerle görüşme sağlamalısınız.
  • Tercih ettiğiniz psikoloğun üzerinde çalışmış olduğu problemler de yine dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Hangi alanlarda uzman, bu alanda yapmış olduğu çalışmalar nelere buna dikkat edebilirsiniz.
  • Özellikle uzmanlık alanına dikkat etmeniz gerekir. Pedagog, aile ve çift danışmanı, yetişkin terapisti gibi farklı uzmanlık alanları ile karşılaşabilirsiniz.
  • Terapileri online olarak gerçekleştireceğiniz için ulaşım konusu üzerinde çok fazla durmanıza gerek olmayacaktır. Çünkü psikoloğunuza çok kolay ve hızlı bir biçimde ulaşabilme olanağınız olacaktır.
  • Tercih ettiğiniz ve online terapi desteği veren kurumun, bu alanda yetkili olması gerekir. Artık günümüzde ne yazık ki basit sertifikalarla uzmanlaştığını düşünen kişiler, zihin ve ruh sağlığı üzerinde sağlıksız tedaviler sunmaktadır.
  • Sizlere iyi iletişim kuran ve gerçekten kendinizi güvende hissettiğiniz online terapistlerle görüşme sağlamanız çok daha iyi olacaktır.
  • Online terapilerde genel olarak ödeme, terapi öncesinde sistem üzerinden yapılmaktadır. Bu da yanlış tercihler neticesinde mağdur olmanıza neden olabilir. Bu yüzden güvenilir ve gerçekten uzman desteği alabileceğiniz kişilerle çalışmanız gerekir.

Online Ankara Psikolog Desteği

Online psikolog desteğinin en önemli faydası, hangi şehirde olduğunuzun bir önemi olmaksızın sizlere destek verilebilmesidir. Alınan destek sayesinde, kişilerin yaşamış oldukları olumsuz durumlardan kurtulması ve ister online ister yüz yüze terapiler alması mümkün olmaktadır. Ankara psikolog desteği almak ve isterseniz online isterseniz de yüz yüze psikolog görüşmesi yapmak için Terapi Destek Danışmanlık Merkezi ile görüşme sağlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve randevu için iletişime geçebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM