Futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehrin yerel seçimlerle birlikte Eskişehirspor'un siyasi bir gövde gösterisine dönmesini hayretlerle izledik. Bakıyoruz başkanımız Maşallah siyasilerin peşinde kapı kapı para ararken aynı zamanda kapı kapıda oy peşinde koşması düşündürücüydü. Eskişehirspor başkanlık görevi olmasa hangi parti için koşturursa koştursun bizi ilgilendirmez taraftarlar birliğimiz keza aynı, altyapı yöneticilerimiz bile aktif siyasi parti içerisinden, siyasetin bu kadar içinde olmak  iyimidir iyi ise neden Eskişehirspor bu kadar kötü halde diye düşünmek gerek. Amaç Eskişehirspor ise Eskişehir'e gelen diğer siyasi partilerle birlikte  neden meydanlara çıkmadılar diye de düşünmek gerek.

            Eskişehirspor can derdindeyken maçı  ikinci plana alabilecek kadar Eskişehirspor'un maçı ile aynı saate miting koyacak kadar Eskişehirsporlular işte diye de sorgulamak gerek. Herkes istediği siyasi görüşü destekleyebilir bunda sakınca görmüyorum ancak Eskişehirspor'u bukadar siyasetin içerisine sokmak sonuç açısından ne kadar sağlıklıdır, Eskişehir can derdindeyken tesellisini kendini  Beşiktaş'a sarılarak teselli edebilir sayın yöneticimiz. Herşeye rağmen seçimlerde kim kazanırsa kazansın kazanan Eskişehir ve Eskişehirspor olsun.

            Transfer tahtanın açılması transferlerin yapılması gibi sorunlar ilk etapta hallolmuş gibi gözükse de maddi sorundan sonra sorunun yanlış transferler olduğu da su yüzüne çıkmış durumda. Bu kadar çok oyuncu transferine gerek yoktu. Kaleci ve golcü transferi önceliğimiz olması gerekirken heriki mevkiye de alınan oyunculardan  kaleci kalite anlamında bizim oyuncumuz değil Emre Güral kalite anlamında evet üst düzey ancak bize daha hazır ve golcü bir santrafor tipi alınması gerekirdi. Ama gördük ki şuana kadar heriki pozisyondaki transferlerde yetersiz durumdalar bu saatten sonra form yakalamış olsalar bile artık playof için herşey çok geçti hatta düşme potasına bile demir attırdı bize.

            Türk insanının en belirgin özelliği eleştiriye açık değiliz, Türkiye'de Mustafa Denizli, Fatih Terim, Şenol Güneş bile eleştirin en ağırını alırken Fuat Çapa neden eleştirilmesinki  evet Teknik direktörümüz eskilerle yenileri  oyun kurgusu anlamında kaynaştıramadı aksi olsaydı bunlar sonuca yansırdı zaten, kim ne düşünürse düşünsün  Altınordu maçının kadrosu seyircinin kadrosuydu alın size der gibiydi. Eleştiri dozunda ve seviyesinde olursa  her zaman katkı sağlayan bir unsur olarak düşünülmelidir. Neyseki Milli ara bize toparlanmamız için bir  fırsattı ancak gördikki hazırlık maçı tercihi yanlıştı onu da doğru tercih yapamadılar takımı FB ile oynatarak ne kazandık düşünmek gerek.

            Gelelim İstanbulspor maçına diyeceğim ama maçın neresine gelelim herşeyi yanlış hangisini söylesek bilemiyorum kadro yanlış sistem desen sistemimiz yok ha birde hocaya teşekkür edecek yönetimimiz yok.

            Türkiye'de bir  Spor kulübünün yöneticisi olmak için  paran çoksa başkan olursun, e takıma para verebilecek maddi anlamda katkı sağlayacak durumda isen  yönetime girebiliyordun ve o yönetici kulübe ciddi anlamda paralar verirdi arma şimdilerde durum  öylemi kimse kusura bakmasın asgari ücretli birisi kulübe yönetici oluyor, bir kulüp başkanı düşünün hergün yazılı basında görsel basında boy boy resimler haberler çıkıyor yani kendi reklamı  en üst seviyede tüm Türkiye tüm Eskişehir tanır hale geliyor e bakıyorsun cebinden ne harcamışsın  aylık maaşı 10 Bin Tl alan birisi Eskişehirspor'a Başkan olabilir mi oluyor işte. Son yıllarda Eskişehirspor'a Başkan yada yönetici olanlar  kapı kapı para dilenmeye çıkıyorlar arkadaş paran yoksa Başkanda olma yöneticide olma, oluyorsan da hakkını vereceksin. Daha seçildikleri günün ertesinde para yok bize para lazım diye ağlamaya başlıyorlar evet para yok haklılar ve çok borç var haklılar buna itirazımız yok siz yönetimi alırken bunları bilmiyormuydunuz. Başkan kulübe cebinden para vermişmi hayır yönetici cebinden para harcamışmı hayır. Verdiler ise söylesinler onu da yazarız. Harcamış olsalar bile  kulübe ilk giren paradan alacaklarını alıyorlar zaten.

           

Eskişehir'de  bir 3.lig veya 2 lig takımın olması şarttır. Şehrimizin çocukları için Eskişehirpsor'a giden yolun bu şehrin takımlarından ve bu şehrin çocuklarından geçtiği için çok  faydalı olur diye düşünüyorum.

Eskişehirspor yönetimini düşündüğü Pilot takım uygulaması nedir örnekleri varmıdır, evet araştırdım Türkiye'de örnekleri var ama Eskişehirspor'un düşündüğü pilot takım modeli maalesef kimsede yok var ise açıklasınlar lütfen. Yapmaya çalıştıkları pilot takım uygulaması yanlış ve Eskişehirspor için tehlikeli  bir modeldir.

Eskişehirspor  Altyapısı ve yönetim şekli  kurulduğu zamandan bu zamana kadar altyapısından yetiştirdiği çocuklara bakılırsa gayette başarılı olduğunu görüyoruz. Türkiye'ye mal olmuş Milli takım seviyesine yükselmiş çocuklar çıkarmış bir altyapıya sahibiz, Türkiye'ye mal olmuş bu çocukları altyapıya seçen altyapıda yetiştiren hocalarımız dururken maalesef altyapı yöneticilerimiz dışardan hoca ithali bile yaptı çok yazık. Yani siz  başarılı giden bir altyapı modelini dağıtmak  yerine, destek olunabilir mevcut şartları daha da iyileştirerek altyapı daha verimli olabilirdi, Ama altyapıdan sorumlu yöneticiler ne hikmetse bunca yıldır çokta başarılı olan bir altyapı modelinden vazgeçerek Radikal bir karar almış durumdalar aldıkları bu karar İleride Eskişehirspor'un başını ağrıtacaktır, ancak belkide ozaman şuanki bu kararı alan yöneticiler görevde olmayacaklar. Bu vebalin altına imza atanlar vicdanen rahat olabileceklermidir. işte bu yüzden aldıkları bu kararı bir kez daha gözden geçirmeleri gerekmektedir.