Bu yıl 32. düzenlenen ‘Ahilik Haftası’ kutlamalarında renkli görüntüler yaşanırken, tören sonrası vatandaşlar adeta açılan stantlara hücum etti.

Ahilik kutlamaları Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Vilayet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.  Açılış konuşması yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen,  ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Ülkemizin güçlenmesini ekonomik yönden güçlenmesini istemeyen güçler ülkemize çeşitli yöntemlerle saldırılar gerçekleştirmektedir. Biz esnaf ve sanatkarlar Ahilik kültürü ışığında ticaretimize yön verdiğimiz sürece dış güçlerin başarılı olmaları mümkün olmayacaktır” dedi.

Protokol üyeleri, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, daire müdürleri ve meslek okulu öğrencileri de törene katıldılar.

Ahilik kültürünü ve tarihsel konumunu anlatan Birsen şunları söyledi:

"Her yıl düzenlediğimiz Ahilik Haftası'nda Ahilik kültürünün günümüz kuşaklarına aktarılması için gayret gösteriyoruz. Sizlerde Ahiliği unutmayın, unutturmayın, hatırladıkça Ahi kalın.”

Konuşmaların ardından kutlamalar Mehteran takımının verdiği konserle devam etti.  Meydanda atlıların gerçekleştirdiği şovlar, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin tanıtımı yapıldı. Eskişehir halkına çiğ börek, şekerleme ve met helvası gibi ikramlarda bulunuldu.

                                                                           

Editör: TE Bilişim