Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde özel güvenlik görevlilerinin öğrencileri acımasızca dövmesi Türkiye’de büyük tepki topladı. Özellikle 3 özel güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirilen bir öğrenciye copla defalarca vurulmasınI insanlık kabul etmiyor. Nasıl bir vahşettir. Nasıl bir eğitimdir bu. Özel güvenlik görevlilerine bu yetkiyi kim veriyor? Sizin göreviniz öğrenci dövmek değil arkadaşlar. Yasaya, yönetmeliklere karşı bir davranış huzur bozucu bir durum varsa bunun önüne geçmek. Ancak bu şekilde değil. Bu durum bir kez daha kamu hizmeti yapan mesleklerde çalışan insanların iyi seçilmesi ve iyi eğitimden geçmesi gerektiğini gösterdi.

Youtube’da Esgazete’nin hesabına yüklediğimiz  dayak görüntüleri yüzlerce yorum aldı. Bu yorumlar aslında her şeyi özetliyor ve ders alınması gerekenlere iyi mesaj veriyor. İşte o yorumlar:

+Bu ülkede herşeye boyun eğeceksin yoksa sopa yersin gaz yersin hapise girersin. Koyun olacaksın güdecekler. Zengin değilsen itaat edeceksin..Adamlar yemek dağıtacaklarmış ne var bunda ?Ama yok sonra yemekhanede yemek yemezler üniversite zarar eder. Ensesi kalınlar üzülürler. Polisin ve özel güvenliğin tutumuna karşı masum insanları savcılar korumalı böyle haksız yere müdahele edenlere soruşturma açılmalı. Kıyafeti giyen alı kıran başkesen oluyor başımıza..

+Hak arayanlar dayak yiyor.

+Bizi polis, güvenlik şiddetinden kim koruyacak acaba…

+Orda Wing Chun, Boks bilen 5 öğrenci olsa, o güvenlikçiler kaçacak yer arardı. Bi dahakine daha organize olun!

 +Zaten dövmek, öldürmek için fırsat arıyorlar. O tip insanlara meslekleri iyice ezilmişlik, çaresizlik yaşatıyor zaten, hayatları pişmanlık onların.  Aldırmamak lazım onlara. Acımak lazım belki, ama o da gereksiz.

+5188 sayılı özel güvenlik yasası hic bir güvenliğe böyle bir hak vermez. Suçtur bu. Arkadaşım bunu kesinlikle hak etmiyor. Bu şirket suç işlemiş durumda. Maddi manevi tazminat davası açın. Yetki aşımı söz konusudur.


+0.51inci saniyeye dikkat, eylemin ne kadar düzgünce ve kibarca yapılmaya çalışıldığının kanıtıdır. Orada konuşan arkadaşın bile yüzünde bir tebessüm var.. Protestosunu yapmaya hazırlanırken,   güvenlikçiler keşke orada olsaydı. 


 


+Haberi gördüğümde hiç şaşırmadım. Zaten beklenirdi bu tür güvenlikçilerden. Artık Türkiye’de güvenlikte yok.


+Özel güvenlik ne zamandan beri alıkoyma yetkisine sahip?

BAKALIM HASAN GÖNEN BU GÖRÜNTÜLERE NE DİYECEK?