Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Öge, Özel İstihtam Büroları ile ilgili yasa tasarısını ‘Kölelik Yasası’, ‘Amele Pazarı Yasası’ olarak adlandırarak  ‘Kiralık İşçilik’ yasası, geçen hafta içersin de TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonundan AKP’li vekillerin ısrarlı dayatmaları sonucu kabul edildiğini söyledi.

Tasarı bu hali ile Meclisten geçerse kölelik çalışma koşullarının yasalaşmış olacağını vurgulayan Öge, “Bu yasa önerisi daha önce de Meclis gündemine gelmiş eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Anayasa Mahkemesi tarafından geri çevrilmişti. Sermayeye hizmet etmede sınır tanımayan AKP Hükümeti işçi ve emekçi düşmanı bu yasaları bir-bir Meclis gündemine getirmeye ve yasaları çıkarmak için can siperhane çalışmaya devam ediyor. AKP’li vekiller muhalefet milletvekillerinin ‘kölelik yasası’ demelerine kızarak bu yasalar için ‘akıllı ve mantıklı düzenlemeler’ deme aymazlığını da gösterdiler” dedi.

Özel İstihdam Büroları köle pazarları, Özel İstihdam Büroları İle Geçici İş İlişkisi oluşturulması insan ticareti İnsan ticareti ölduğunu öne süren Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “ Tarihteki en büyük insanlık suçlarından biridir. Seçimlerden önce ‘taşerona kadro’ afişleri ile oy toplayan AKP, seçimin ardından verdiği sözleri unutmuş, taşeron düzenine rahmet okutacak bir kölelik düzenini hızla Meclis gündemine taşımıştır.

Bu de yetmemiştir kıdem tazminatına el uzatmıştır. Bu da yetmemiş Kamu emekçileri için iş güvencesi olan 657 sayılı yasaya el uzatmıştır. Sermayeye hizmet etmek için dört değil, sekiz takla atar hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

Bu koşullar altında geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için mücadele etmek, ahlaki, sınıfsal ve siyasal bir görev olduğunu ifade eden Öge şunları söyledi:

“Bu işçi ve emekçi düşmanı yasanın çıkmaması için emekten yana bütün siyasi partilerin, sendikaların, meslek odalarının, derneklerin, aydınların bir araya gelerek mücadele etmesi gerekir. Gün, böyle bir mücadele hattını örme günüdür. Kölece çalışmak istemiyorsak, köleler gibi alınıp satılmak istemiyorsak birleşmemiz ve mücadele etmemiz  gerekiyor. Partimiz başta sendikalar olmak üzere tüm işçi ve emekçilere çağrı yapıyor. Yarın çok geç olabilir. Gün, bu işçi ve emekçi düşmanı saldırı yasalarına karşı birleşme ve mücadele etme günüdür.”

Editör: TE Bilişim