Eskişehirspor kendi evinde Giresunspor’u ağırladı. Maçtan önce Eskişehirspor taraftarı yine tarihe geçecek anlara imza attı. Afrin’deki şehitlerimizi unutmayan taraftarlar maça Türk bayrakları ile geldi. Maçın başlaması ile Eskişehir marşını hep birlikte söyleyen taraftarlar daha sonra,

Ne Mutlu Türküm Diyene

Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez

Her Türk Asker Doğar

sloganları atarak şehitlerimizi unutmadıklarını kahraman Türk askerinin yanında oldukları mesajı verdi. Dorukhan’ın attığı gol sonrasında tüm takım gol sevincini asker selamı ile yaşadı. Bu tablo karşısında duygulanmamak elde değil.

Gelelim maça Dorukhan’ın erken gelen golü takımı rahatlattı. Eskişehirspor’un iki haftadır galip gelmesini Erkan ve Uğur’un prangalarından kurtulmasına bağlıyorum. İki koşmayan mücadele etmeyen ve futbol olarak da fazla bir şey veremeyen futbolcuların yerine mücadele eden isimlerin yer alması takımı ayağa kaldırdı. Mücadele dışında   Erkan baskısının kalkması da bazı futbolcuların daha iyi oynamasını sağladı. Semih Şentürk faktörünü de unutmamak lazım. İki haftadır istekli arzulu futbolu ve hücum organizasyonlarına katkısı yatsınamaz. Bu hafta defansta oynayan Semih de kritik müdahaleler yaptı. Bu kan değişikliği Ofoedu ile Bruno’ya yaramadığını söyleyebilirim. Ofoedu gol atsa da 3 haftadır eski günlerini aratır oldu.

Bruno’nun yetenekleri itibari ile düzelmesi zor görünüyor ancak Ofeedu’nun biran önce toparlanması gerekiyor.

Son iki hafta dışında  özellikle kendi evimizde kontrolsüz hücum ve baskı sonrası yenen kontra atakdan goller ile mağlup oluyorduk. Yücel hoca bu sorunu da çözmüş gibi görünüyor. Zorunlu oyuncu değişiklikleriyle mi yoksa hocanın müdahalesi ile mi bu sorun ortadan kalktı zaman gösterecek.

Kısacası mücadele, yardımlaşma ve arkadaşlık galibiyeti getiriyor. Eskişehirspor’un alt yapıdan Bedirhan’ı da kazanması ayrı bir sevindirici gelişme.

Bando Es Es’in daha fazla devreye girmesi gerektiğini de bir kenara not edelim. Kayacan’ın kritik kurtarışlarını da unutmamak lazım. Teşekkürler efsane….