Büyük Şehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açıklamaya yoğun katılım gösterildi. Yönetim kurulu üyelerini tanıtarak sözlerine başlayan Özokçu, “Meslektaşlarımızın yoğun talep ve baskısı sonucu seçimler için liste yapma kararı aldık” diye konuştu. Geçmişte yaptıkları çalışma ve yönetim sistemini daha da geliştirerek el birliği ve ortak akılla odayı yöneteceklerini ifade eden Özokçu, “Birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha güçlü ve dayanışma içinde olacak. Üyeler arasında çifte standart kesinlikle olmayacak” dedi. 
Yöneticilerin hiç birinin üyelere karşı keyfi ve küçümseyici tavırlar içinde bulunmayacağına taahhüt eden Özokçu, “Genç meslektaşlarımızla birlikte bizler bu misyonu yüklenmek için uygun görülürse göreve talibiz.” şeklinde konuştu. 
GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR
Mesleğin ve ülkenin  geleceği için tüm genç meslektaşlarının  işlerini aksatmamaları koşuluyla meslek büyükleri, meslek arkadaşlarıyla birlikte ESMMMO’ya sahip çıkmaya çağıran Özokçu, şunları söyledi: “Bizler el ele gönül gönüle, mesleğimiz için çalışmalarımızı yapalım. Ortak akılla bunu başaracağımıza inancımız tamdır. Bugün geldiğimiz noktada; meslek mensupları yıllardır devlet ile müşteri arasında görmüş olduğu köprü görevinin çok ötesine geçerek, resmi kurum ve kuruluşların asli görevini yapar olduk. Bunun karşılığında gerekli ilgi ve desteği görmediğimiz de ortadadır. Özlük haklarımızın iyileştirilmesi de ancak ve ancak meslek mensuplarının onurlu, kararlı ve dik duruşu ile mümkündür. Bu süreçte emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyoruz.”
Başkan Adayı İlker Özokçu’nun yönetim kurulu listesi ise şöyle: “Seray Yıldırım, Fatih Mutlu, Erkan Güvenir, Ümran Öztürk Koçak, Hakan Uygur, Demet Tomak”

Editör: Mustafa YILDIRIM