Palamutbükü bünyesinde birçok konaklama seçeneği barındıran bir tatil beldesidir.  Mavi ve yeşilin buluşarak eşsiz manzaralar oluşturduğu noktalardan olan Datça’nın meşhur bölgesi Palamutbükü’nde misafirlere oldukça değer verilir ve güzel bir tatil geçirebilmelerini sağlamak için olabilecek en iyi hizmet verilmeye çalışılır.  Palamutbükü otel ve apart konaklama seçenekleri bölgede en çok tercih edilenlerdir.

Bölge portakal, limon, mandalina ağaçlarının bulunduğu doğa ile iç içe olan yapısını kaybetmemiştir. Bölge bu bahçe içerisine kurulmuş güvenli bir bahçe gibidir. Doğa ile iç içe huzurlu bir tatil için Palamutbükü en iyi tercihtir. Ayrıca oldukça uzun bir sahil yoluna sahip olan Palamutbükü’nde çok kısa yürüyüşler plaja rahatlıkla ulaşılır.

Palamutbükü Konaklama Avantajları

Deniz ve doğa manzarasının bir arada bulunduğu şehir oldukça keyifli günler geçirmenize olanak sağlar. Özellikle kafa dinlemek, denize girip güneşin ve suyun tadını çıkarmak istiyorsanız Palamutbükü tam size göre bir yer. Palamutbükü apart seçenekleri arasından kendinize en uygun olanı belirleyerek konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Özellikle bu anlamda Reis Apart Otel sitesini ziyaret edebilirsiniz. Az müşteri kapasiteli hizmet verdiğinden kalabalık otel ortamlarından kurtulmuş sakin bir tatil süreci geçirmiş olursunuz. Ferah, sade ve konforlu olarak tıpkı bir ev gibi tasarlanan bu apartta mutfağınızda yemek yapabilir, dilediğiniz saatte otele girip çıkabilir ve sessiz bir ortamda tatil keyfinizi yaşayabilirsiniz.

Palamutbükü Tatil Rotası Oluşturma

Öncelikli olarak bölgeye ulaşım sağlamanız gerekir. Bu bağlamda Palamutbükü’nde birçok ulaşım imkânı bulunur. Bölgeye karayolu, havayolu ve feribot ile ulaşım sağlamak mümkündür. Palamutbükü’ne geldiğinizde vaktinizin büyük çoğunluğunu plajda yüzerek ya da güneşlenerek geçirmek isteyecek olsanız bile belde de mutlaka görmeden geçmemeniz gereken alanlar bulunur. Bunlardan ilki ve en bilineni Knidos Antik Kenti’dir.

 Burası demokrasinin ilk olarak uygulanmaya başlandığı şehirdir. Yaklaşık olarak MÖ 4. Yüzyılda kurulmuştur. Diğer bir yerde uluslararası Knidos kültür sanat akademisidir. Burası  Yakaköy istikametinde, Knidos Antik Kenti’ne oldukça yakın olan bir yerdir. Bu akademi içerisinde birçok sanat eseri yer alır. Özellikle akademi içerisinde yer alan heykel bahçesi birçok fotoğrafa ortaklık ediyor.  

Palamutbükü Konaklama Nereden Yapılır?

Bölgede denize girmek için Palamutbükü Plajı’nı tercih etmeniz gerekir. Ancak yarımadada bulunan diğer plajları da keşfetmek isterseniz Hayıtbükü Plajı, Ovabükü Plajı, Kumlu Plajı, Hastanealtı Plajı ve Taşlık Plajı da oldukça güzel denize girebileceğiniz alanlardır.  Palamutbükün’ne gelmişken kalkan günübirlik tekne turları ile Datça’ya giderek oranın eşsiz güzellikte olan koylarını keşfedebilirsiniz.  Palamutbükü konaklama ve tatil olarak gelen ziyaretçilerini memnun eden bir tatil bölgesidir.

Özellikle Reis Apart Otel bölgede daha sakin olan ve kalabalık otel mantığından ziyade apart mantığıyla işleyen gelen ziyaretçilerine ev konforu sunan güzel bir apart oteldir. Ayrıca Palamutbükü’ne gelmişken berraklığıyla bilinen Akvaryum Plajı’nı görmeden dönmemelisiniz. Şans eseri bölgede kurulan pazarlara denk gelirseniz mutlaka yerli halkın organik sebze ve meyvelerinin de tadına bakmalısınız. Siteden tüm merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM