Petya virüsü hız kesmeden yoluna devam ediyor. WannaCry'dan sonra ortaya çıkan Petya virüsü, birçok önemli kuruma bulaşarak korku salmaya devam ediyor!  Neredeyse Avrupa'nın önemli kentlerine ulaşan Petya virüsü hız kesmeden ilerliyor.

Yeni keşfedilen bir fidye virüsü, diğerlerinin aksine herhangi bir dosyayı açmanıza gerek...

Petya virüsü hız kesmiyor!

WannaCry virüsünün etkileri devam ederken, dünya tekrardan bir fiber saldırı skandalı ile baş başa kaldı. Enerji, lojistik, finans ve benzeri alanlara darbe vuran Petya virüsü nedir? Daha yakında bakalım!

Bir çeşit fidye yazılımı olan Petya, bilgisayarlarda MBR ünitesine ulaşarak tüm disk sürücüsünü şifreliyor. Petya virüsü eğer bunu başaramazsa, bilgisayarınızda ki tüm dosyaları şifreliyor.

Her geçen gün büyümeye devam eden bu fidye yazılımından en çok etkilenen ülkeler ise, Ukranya, Rusya, İtalya, İsrail, Romanya, ABD, Litvanya, Macaristan ve Polanya olarak açıklandı.

Dünya'nın dört bir yanına hızla yayılan Petya, Mayıs ayında ortaya çıkan WannaCry fidye virüsü gibi EternalBlue exploitini kullandığını görmekteyiz.

Petya virüsü bir ağ içerisinde yönetici yetkisine sahip bir kullanıcının sisteme bulaştığı zaman bilgisayardan kullanıcı bilgilerini çalıp ağ içinde açık olmayan bilgisayarlara da bulaşabilme yeteneğine sahip.

Petya virüsü durdurulamıyor! Petya virüsü durdurulamıyor!Petya virüsünün nasıl yayıldığından da kısa bir şekilde bahsedecek olursak, saldırı yapılmak istenen kişi veya kurumlara gönderilen CV, iş teklifi, veya ilgi çekici e-postalar ile dosyanın açılması hedefleniyor. Dosya açıldığı andan itibaren ise Petya virüsü aktif hale geliyor ve bilgisayardaki tüm verileri ele geçirerek sizden veya kurumdan fidye istiyor.