DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, promosyon’nün müjde veya lütüf değil hakkı olduğunu söyledi.

Türkiye’de uygulanmakta olan sözde serbest piyasa kulları içinde, bankalar arası rekabet gereği,  bankaların maaş ödemesi yaptıkları çalışan veya emekli kişiye ödemeyi taahhüt ettikleri para olduğunu vurgulayan Başaraner, 2007 yılında çıkarılan başbakanlık genelgesinin SGK’nın bugüne kadar genelgenin gereğini yapmadığını öne sürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasını geçmişe sünger çekilmek istendiğini göstergesi olduğunu belirten DİSK Emekli Sen Eskişehir Şube Başkanı Suat Başaraner, “Sayın bakana çağrımız, bankalarla yapılacak görüşmelerde, promosyonun 2007 yılında itibaren ödenmesini sağlamasıdır. Çünkü SGK başbakanlığın ilgili genelgesinin gereğini yapmamış ve milyonlarca emeklinin hak kaybına uğramasına  yol açmıştır” dedi.

Emeklilere promosyon verilecekse bu her emeklinin bir maaşı kadar olması gerektiğini belirten Başaraner, “Yani her emekli promosyonu 13. Maaş olarak almalıdır. Henüz çok erken olmakla birlikte, sayın bakanın böylesi bir açıklama yapmış olmasını olumlu buluyoruz. Umarız bunun gereği biran önce yapılır ve milyonlarca emekli bir kez daha hayal kırıklığı yaşamaz. Kuşku yok ki, bu günkü aşamayı, yıllardır verdiğimiz mücadelenin haklılığını göstermesi bakımından oldukça önemsiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim