Birçok kişinin tercih ettiği rahat şık tarzı yakalamak için birçok farklı kaynak var. Bu yüzden bu konuda güvenilir ve detaylı bir kaynak bulmak zorlaşıyor. Aşırıya kaçmadan günlük şıklığa sahip olmak için izlenebilecek birkaç yol ve püf noktayı öğrenmek için bu konuda butikburuc.com kurucusu İsa Doğan bilgilerini bizlerle paylaştı.

 

Vücut Tipine Göre Giyinmek

Vücut oranlarına göre dengeleyici bir biçimde giyinmek hatları istenilen yönde ortaya çıkaracaktır. Boyu kısa olan kişiler tek parça kıyafetler tercih edebilir veya üst kısımlarını kısa tutup yüksek bel pantolon giyerek silüetlerini olduğundan daha uzun gösterebilir. Uzun boylu kişiler ise vücudu ikiye bölerek, pantolon ve bluz üzerine hareketli parçalarla birlikte uzun hırka ve ceketler tercih ederek daha orantılı bir görünüşe sahip olabilir. Kilolu kişiler için çok dar giyinmemek ve vücudu keskin hatlarla bölmemek, ince ve zayıf kişiler için de kat kat giyinmek daha uygundur. Buna örnek olarak iki vücut tipi de mom jeans üzerine bol bir kadın gömleği veya bluz, üzerine de ince ceket veya hırka giyebilir.

 

Renk Uyumu

Çok renkli giyinmeyi tercih eden kişiler renklerin tonlarının uyumlu olmasına dikkat etmelidir. Pastel tonları siyah, beyaz ve camel renkleriyle kullanılabilirken daha canlı renkleri bu renklerle kullanmak zorlaşacaktır. Siyah ve beyaz tonlarını tercih edenler ise renkli bir ceket veya trençkot ile kombine şık bir dokunuş katabilir. Bahar mevsimlerinde trençkot ve ceket gibi kıyafetler her kadının dolabında olması gereken kurtarıcı parçalardır. Özellikle trençkotun tüm vücut tiplerine ve şekillerine uygun olması son zamanlarda tekrardan moda olmasını sağlamıştır.
 

Kıyafet Seçimi

Rahat bir pantolon seçimi genellikle kot, bol veya dökümlü bir kumaş pantolondan yana olmalıdır. Pantolonun yanı sıra etek de ilk tercih edilenler arasındadır. Eteğin boyu, kumaşı ve modeli ise kişinin proporsiyonları ve kişisel tarzı göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Bir diğer tercih ise tek parça kıyafetlerdir. Bunlar içinde elbiseler ve tulumlar bahar ve yaz aylarında oldukça popülerdir. Yazlık bir elbise altına giyilecek kısa topuklu bir ayakkabı ve küçük bir çanta ebiseyi gün içinde ve sonrasında destekleyecektir. Tulumlarda ise daha şık ve kruvaze modeller tercih edilmelidir.
 

Aksesuar Kullanımı

Günümüzde moda olan çokça aksesuar kullanmak bazen kombinin önüne geçebilir. Bu sebeple eğer çeşitli takılar kullanılacaksa altın veya gümüş tonlarında sade takılar seçmek kıyafetin önüne geçmeyip onu destekleyecektir. Çoklu kolye veya yüzük kombinasyonları ile naturel tonlardaki kombinler daha elegan duracaktır. Eğer şal, atkı veya fular kullanılacaksa takıların az tutulması kombin içinde denge oluşturacaktır.

Ortama Göre Giyinmek

Bir parçayı kaç farklı şekilde kullanabilmek hangi ortamda giyileceğine göre değişiklik gösterecektir. Kot pantolon üzerine bol bir kadın gömleği, altına da şık bir spor ayakkabı giymek günlük şık tarz için idealdir. Spor ayakkabı yerine bir çift topuklu ayakkabı ise gece için tercih edilebilecek bir seçenek olabilir. Bu şekilde tek bir parça değişiklikle tüm kombinin amacı belirlenmiş ve kendi içinde iki farklı amaca hizmet etmiş oluyor. Bu değişiklik aynı zamanda saç, makyaj ve aksesuarlarla da desteklenebilir.


Oku Haber Ajansı

 

Editör: Mustafa YILDIRIM