Projenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Esnaf ve Sanatkarları odası başkanı Ekrem Birsen, pandemi dönemiyle eve kapanmamızla evlere servis döneminin başladığını ve artık siparişlerin dijital ortamlardan verilmesinin gündeme geldiğini belirtti. Daha çok kazanmak için esnafın dijital ortamlarda yer alması gereksiniminin ortaya çıktığını söyleyen Birsen, yürütülen bu projeyle Türkiye’de restoran ve kafelerin dijital dünyada daha görünür ve rekabetçi gelmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Birsen sözlerine şu şekilde devam etti: “Restoran ve kafeler dijitalleşir projesi kapsamında dijital beceri eğitimlerine yönelik oluşturulan esnafakademi.org portalı oluşturuldu. Kullanıcının ihtiyaçlarına göre bir öğrenme deneyimi sunan esnaf akademi öğretim portalı aynı zamanda mobil uyumlu olarak da tasarlandı. Esnaf akademi portalında bulunan dijital pazarlama, arama motoru pazarlama, sosyal medya pazarlama ve yeni normalde pazarlama modülleriyle işletmeler hemen hayata geçirebilecekleri pratikleri önerileri öğreniyor. Eğitimler kapsamında işletmelerin haritaları, kayıt süreçleri, doğru yemek fotoğrafları için ip uçları, dijitalde promosyon kampanya ve müşteri yorumlarını yanıtlama gibi başlıklarda eğitim alanları sunuyor.”

 Birsen: “TESK genel başkanımız Sayın Palandökenin de dediği gibi Esnafımız artık internetten de siftahını yapacak, tabela ışıkları internette de yanacak. Bu projenin Eskişehir uygulamasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu projeden sadece kafe ve restoranların değil tüm esnaf ve sanatkarlarımızın yer almasını diliyorum.” şeklinde konuştu. Birsen’den sonra söz alan Vali yardımcısı İsmail Soykan da projede emeği geçenlere teşekkür ederek herkese hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Kullanıcının ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilebilen bir öğrenme deneyimi sunan esnafakademi.org eğitim portalında eğitimleri tamamlayarak sertifika alan işletmeci ve çalışanlar çekilişle verilecek 100 Samsung T290 tabletten birisini kazanma şansını da yakalayacak.

Eğitim Tır’ı 20 ili ziyaret edecek

Roadshow hazırlık kapsamında Eğitim Tırı’nın projeye uygun hale getirilmesiyle tır 4 Nisan-12 Ağustos tarihleri arasında 20 ili ziyaret edecek ve her ilde 1,5 gün kalınacak şekilde organize edilmiş.

Proje kapsamında ziyaret gezici TIR’ın programı şöyle: 4-5 Nisan Antalya, 9-10 Haziran Trabzon, 7-8 Nisan Mersin, 20-21 Haziran Kayseri, 11-12 Nisan Adana,23-24 Haziran Konya, 18-19 Nisan Hatay, 4-5 Temmuz Aydın, 25-26 Nisan Gaziantep, 7-8 Temmuz İzmir, 9-10 Mayıs Şanlıurfa, 18-19 Temmuz Manisa, 12-13 Mayıs Diyarbakır, 21-22 Temmuz Bursa, 16-17 Mayıs Malatya, 4-5 Ağustos Eskişehir, 02-03 Haziran Erzurum, 8-9 Ağustos Ankara, 06-07 Haziran Rize, 11-12 Ağustos İstanbul.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM