Söyleşi: Tuğba KOÇAL

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile gündeme ilişkin bir söyleşi gerçekleştirdik. 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday olan Ataç, seçime ve partiler arasındaki ittifaklara ilişkin konuştu. Ataç ayrıca Tekirdağ’da yapımı iptal edilen kömürlü termik santralin Eskişehir’e örnek olması gerektiğini söyleyerek Eskişehirli milletvekillerine çağrıda bulundu.

Öncelikle Trakya’ya yapılması planlanan kömürlü termik santral konusunun iptali konusunda konuşalım istiyorum. Tekirdağ’da AK Partili milletvekillerinin ortak çabası ile sonuçlanan bir karar. Eskişehir milletvekillerine bu konuda bir çağrıda bulunmak ister misiniz?

Tekirdağ’a yapılacak kömürlü termik santralin iptal edilmesi bence müjdeli bir haber. Tekirdağ’da başarıya ulaşmalarının en önemli nedeni, Tekirdağlı AKP’li milletvekillerinin bunu içselleştirerek, bunu çevresine, iline duyduğu saygı duyarak hareket etmeleridir. Bizim de AKP’li milletvekillerinden Nabi Bey profesör, Emine hanım profesör… Yine AKP’den Harun bey var; MHP’den ve İYİ Parti’den arkadaşlarımız var, bizim CHP’li milletvekili arkadaşlarımız var. Eskişehir’de 7 milletvekilimiz var. Bu 7 milletvekilinin bir araya gelip, oturup, Tekirdağ’daki örneklemeyi masa yatırmaları gerekiyor. 7 milletvekilinin de sağduyu ile bu konunun üstüne düşmesi lazım.

Termik santralin 35 yıl gibi bir sürdürülebilirliği var. Bu çok uzun bir zaman. Bu kadar uzun zamanda topraktan tutun, insan sağlığına kadar her yönden olumsuz etkiler yaratacak. Kendilerinin de çocukları, torunları var, kendileri de bu şehrin havasını soluyor, toprağında yetişenleri yiyor.

“MERKEZDE 3, KIRSALDA 6 BELEDİYEYİ ALIRIZ”

Eskişehir’de CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak netleşti. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Partilerin bir araya gelmesi çok güzel bir şey. Eğer Haziran seçimleri öncesine gidersek, CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı karar ile 15 milletvekilimiz istifa ederek İYİ Parti’ye geçmişti. Bu, İYİ Parti’nin seçime girmesini kolaylaştırmak anlamında çok önemliydi. Bir meclis çatısının altında 2 parti değil de, 6 partinin olması demokrasinin iyi temsil edildiğini gösterir. Memnuniyet vericidir. İleriye dönük çok önemli işlerin yapılacağının göstergesidir. Bu seçimde de bu tip ittifaklar bence yararlıdır. Hiç kimse hiçbir şeyden çekinmesin, korkmasın. Demokrasinin ve bağımsızlığın iyi işlerliği, partilerin özgürce karar verebilme özgürlüğüdür.

Bizim Eskişehir’de seçim anlamında bir sıkıntımız olacağını zannetmiyorum. Şu anda merkezdeki üç belediyenin tekrar kazanılacağı görüşündeyim. Buna ek olarak kırsalda 2 ilçemize, tahminen 4 ilçe daha katılıp 6 kırsal belediyeyi kazanacağımızı tahmin ediyorum.

“ESKİŞEHİR’DE YEREL SEÇİMLERDE BİR CUMHUR İTTİFAKININ GERÇEKLEŞECEĞİ KANISINDA DEĞİLİM”

Bir yandan da MHP ile AK Parti arasındaki Cumhur İttifakı da netleşmek üzere. Bunun seçim sonuçlarına etkisi ne olur?

Eskişehir’de MHP tabanını kimse tutamaz. Eskişehir’de yerel seçimlerde bir cumhur ittifakının gerçekleşeceği kanısında değilim. Herkes kendi oyunu alacak ya da bize her zaman olduğu gibi her partiden bize ciddi oy geleceğini düşünüyorum. Biz bu ittifakı zaten Eskişehir’de uyguluyoruz. Biz sağ seçmenin oyunu alamazsak, zaten seçilemeyiz.

Seçim dönemi yaklaşırken en önemli konulardan bir de projeler. Bu noktada görevde kaldığınız süre boyunca pek çok önemli projeye imza attınız. Yeni dönemde hangi alanlarda, ne gibi projeler gelecek?

Bizim belediyeciye, vatandaşa ve ülkeye bakış açımız gerçekten farklı. Bu farklılık neticesinde de çok iyi, örnek projeler ortaya çıkıyor. Son dönemdeki projelere baktığımızda Matematik Evi, Sosyal Kuluçka Merkezi gibi Türkiye’de örnekleri olmayan işleri yapma vizyonu içindeyiz. Avrupa Birliğinde kazandığımız proje neticesinde Avrupa ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Diyaloglarımız her zaman iyi.

Gelecek 5 yıl için yine sağlık, spor, eğitim, sosyal faaliyetler ve sanat üzerine projelerimizin devamı gelecek. Avrupa ile ilişkilerimiz sürdürülür noktada olacak. Öncelikli olarak bizim seçimi kazanıp 5 yıl daha bu görevde kalmamız önemli. Seçimden sonra tüm projeler tek tek hayata geçecektir.

Son olarak, seçim sonucuna yönelik bir tahmininiz var mı diye sormak istiyorum?

Ben böyle bir oy oranı vermeyi çok doğru bulmuyorum. Geçen seçimde yüzde 47 oy oranı ile kazanmıştık. Tahmin ediyorum o oranlarda veya onun üzerinde bir sonuç olur diye düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim